CHP'den İyi Parti'nin afişlerine sansür

İyi Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de asmak istediği afişleri CHP'li belediyelerin engeline takıldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den İyi Parti'nin afişlerine sansür

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken, İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasındaki gerginlik artıyor.

İyi Parti, Ankara, İzmir ve İstanbul'da hazırladıkları seçim kampanyası afişlerinin, CHP kontrolündeki bu şehirlerdeki billboardlarda yer almadığını açıkladı.

İyi Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, anlaşma yapılan şirketin İstanbul'dan gelen telefon baskılarına dayanamayarak afişlerin asılmasını engellediği iddia edildi. İyi Parti tarafından yapılan açıklamada, "Belediyelerden gelen sansüre hayli hayli direniriz" ifadesi kullanıldı.

İyi Parti, CHP'nin iktidarın baskıcı taktiklerini taklit etmekle suçladı.

Parti, kendi kuruluş şartlarına ve geçmişte karşılaştıkları engellemelere atıfta bulunarak, bu tür sansür ve engellemelere direneceklerini belirtti.

CHP'nin bu konu hakkındaki resmi bir açıklaması henüz bulunmuyor. Ancak, bu durum seçim kampanyalarında partiler arasındaki rekabetin ve gerginliğin arttığını gösteriyor.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Kampanyamızın içeriğini görenler, büyük bir telaş içerisinde engel olmak istemiş. Ancak bunu yapanlar bir şeyi unutmuşlar. Bizim hangi şartlarda kurulan bir parti olduğumuzu unutmuşlar. İyi Parti olarak biz 6 yıldır birçok engele, birçok sansüre ve birçok korku duvarına karşı mücadele ettik. Ama bu sefer ne öğrendik biliyor musunuz? Ülkemizde, milletimizin vermiş olduğu yetkiyle elde ettiği kaynakları, bir korku aracı olarak kullanma anlayışı sadece iktidarın şahsına münhasır değilmiş.

İktidarın kurmuş olduğu istibdat rejimiyle sözde mücadele eden ana muhalefet partisi iktidarın baskıcı taktiklerini kopyalayan, kötü bir taklidine dönüşmüş. Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış. Nezaket timsalliği, köprüyü geçinceye kadarmış. İşte bu vesileyle tüm ilgililere duyurulur; biz iktidar eliyle uygulanan sansüre direndik, belediyelerden gelen sansüre hayli hayli direniriz. Biz iktidarın kendisine boyun eğmedik, taklidine hiç eğmeyiz. Elinizden geleni ardınıza koymayın."

Öte yandan, Cumhur İttifakı adaylarını ilan ederek seçim sürecini sorunsuz bir şekilde sürdürüyor. Partiler arasında karşılıklı ağır ithamların yapıldığı bir dönemde, bu yeni kriz seçim atmosferini daha da geriyor.

Yorumlar