CHP'den şaşırtan çıkış: 15 Temmuz tiyatro miyatro değil

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sık sık 'kontrollü darbe' diyerek hakkında karalama kampanyaları yaptığı 15 Temmuz için ilk kez parti içinden aykırı bir çıkış geldi. CHP Grup Başkanvekili Özel, 15 Temmuz için, "Tiyatro miyatro değil" dedi. CHP Milletvekili Mustafa Akaydın, 15 Temmuz için 'tiyatro' demişti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den şaşırtan çıkış: 15 Temmuz tiyatro miyatro değil

Sonhaberler | Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişimi için şu ana kadar 'tiyatro, kontrollü darbe' gibi ifadeler kullanarak şehitlerin hatırasına hakaret eden ve vatandaşın tepkisini çeken CHP ağız değiştirmeye başladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Burdur Belediyesi tarafından Belediye Konferans ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi" etkinliğine katıldı. Uğur Mumcu'nun, dile getirdiği iddiaların arkasının, altının boş olmadığını ve araştırmacı gazeteciliğin savunucusu olduğunu belirten Özel, onun her süreçte doğru yerde durduğunu ve daima pozisyonunu savunduğunu söyledi.

Gerçek bir aydın olan Uğur Mumcu'nun 1990'larda ordudaki cemaatçi yapılanmaya dikkati çekerek, bunların günün birinde kurmay, amiral, general olabileceğini ve esas tehlikenin o zaman görüleceğini söylediğini aktaran Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

" 15 Temmuz, dört başı mamur bir darbe girişimiydi. Bize yakın demeyelim ama bizim mahallenin içinden de okunan köşe yazarları, tiyatro falan filan yazıyorlar. Bunların her bir tanesi o gerçekliğin karşısında buna inananı, bunu savunmaya çalışanı mahcup edip birilerinin ekmeğine yağ sürecek bir gerçek. 15 Temmuz; bizim Meclis'te yaşadığımız, her yönüyle şahit olduğumuz, ardından yaşananları bütün yargı süreciyle takip ettiğimiz, başarısız olmuş bir darbe girişimi, tiyatro miyatro değil."

Kahraman ordunun Suriye'nin Afrin bölgesinde büyük mücadele verdiğini vurgulayan Özel, "Şehitler hepimizin yüreğini yakıyor. Gazilere en kısa zamanda şifa ve sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz. Bu ülkenin hangi zorluklar içerisinde yaşadıklarını, sınırındaki sıkıntıların hepsini biliyoruz. Sınır ötesinde evladı olan bütün annelerin gözünden yaş akmaması için dua ediyoruz." diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLİ MUSTAFA AKAYDIN 'TİYATRO' DEMİŞTİ

15 Temmuz hakkında sık sık 'kontrollü darbe' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanısıra CHP Milletvekili Mustafa Akaydın da '15 Temmuz bir tiyatroydu' demişti.

Yorumlar