CHP lideri Kılıçdaroğlu: Hırsızdan kahraman olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır ihlali yapan Suriye uçağının düşürülmesini desteklediğini, ancak bunun miting meydanlarında söylenmesini doğru bulmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Hırsızdan kahraman olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır ihlali yapan Suriye uçağının düşürülmesini desteklediğini, ancak bunun miting meydanlarında söylenmesini doğru bulmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz, eyvallah, ama bunun miting meydanlarında 'ben kahramanım' diye ilan edilmesini de istemeyiz. Neden? Çünkü hırsızdan kahraman olmaz. Kimse kusura bakmasın." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray’da partisinin düzenlediği mitingde seçmenlerine hitap etti. Hükümet meydanında konuşan Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonu üzerinden hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var. Türkiye'nin helal süt emmiş insanların ülkeyi yönetmesine ihtiyacı var. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar sıradan durumlar değil. 30 Mart'ta sandığa gideceğiz. O zaman iki tercihimiz var, ya helalden yana ya da haramdan yana kullanacağız." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralıkta hükümetin 'paralel devlet darbe yaptı' dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Şimdi Aksaray’dan soruyorum, Aksaray’ın vicdanına sesleniyorum. Ekonomi bakanının koluna 700 milyarlık saati paralel devlet mi taktı? Başbakanın oğlunun evine 30 milyon Euro’yu paralel devlet mi koydu? Üç bakanın çocuklarının yatak odalarına bir değil iki değil üç değil 7 büyük kasayı paralel devlet mi koydu? O kasaların içine milyon dolarları Euroları, Türk liralarını paralel devlet mi koydu? Zarrab’ın uçağıyla, haram parayla aile boyu onları umreye paralel devlet mi gönderdi? Bu sorularımın hiçbirisine bu güne kadar cevap almış değilim."

Kılıçdaroğlu, düşürülen Suriye uçağına da değinerek, uçağın düşürülmesini desteklerken, bunun miting meydanlarında söylenmesini eleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Angajman kurallarına uymadığı için Türk silahlı kuvvetleri bir Suriye uçağını düşürmüş. Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hareketi hiçbir zaman eleştirmeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz, sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz, eyvallah, ama bunun miting meydanlarında 'ben kahramanım' diye ilan edilmesini de istemeyiz. Neden? Çünkü hırsızdan kahraman olmaz. Kimse kusura bakmasın." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu miting sonrası helikopter ile Aksaray’dan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar