Cengiz Güven kimdir nerelidir kaç yaşında?

Cengiz Güven ismi Kafes operasyonlar serisinin sonuncusuyla birlikte gündeme geldi. Operasyon sonrasında Güven'in kim ve nereli olduğu soruları merakla soruldu.

Google Haberlere Abone ol
Cengiz Güven kimdir nerelidir kaç yaşında?

Cengiz Güven isimli şahsın da aralarında bulunduğu onlarca kişi bu sabah düzenlenen Kafes operasyonlar serisinin sonuncusunda yakalandı.

CENGİZ GÜVEN KİMDİR?

Cengiz Güven, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasında yer alan bir çete lideridir. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre Cengiz Güven, Balıkesir'de yasadışı faaliyetler yürüten organize suç örgütü liderinin başında yer alan Güven, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Cengiz Güven ve çetesinin, "“Tefecilik, Yağma, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlarını işlediği belirtiliyor. 

Güven ve çetesinin ekonomik yönden sıkıntıya düşen vatandaşlara faizle borç para verdikleri, borcun vadesi geldiğinde faiz artırarak değerinin çok üzerinde para istedikleri, borcunu ödeyemeyen vatandaşların araç, dükkân, tarla ve evlerine; tehdit, baskı ve şiddet uygulayarak el koydukları, varlıklı ve zengin iş adamlarını hedef alarak zorla alıkoydukları, Alıkoydukları mağdurları serbest bırakmak için ailelerinden ve tanıdıklarından yüksek meblağlı fidye istedikleri, Ayrıca uyuşturucu imal ve ticareti ile silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi.

Balıkesir, Burdur, Manisa ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, örgüt elebaşlarıyla birlikte toplamda 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Örgütlerin, ekonomik sıkıntı içindeki vatandaşlara faizle borç para verdikleri, borç vadesinde faiz artırımı yaparak yüksek meblağlar talep ettikleri belirlendi. Ayrıca, borcunu ödeyemeyenlerin araçlarına, dükkânlarına, tarlalarına ve evlerine zorla el koydukları, varlıklı iş adamlarını zorla alıkoyarak fidye istedikleri, uyuşturucu imalatı ve ticareti ile silah kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi.

 

Yorumlar