Bülent Arınç istifa etti

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliği görevinden istifa etti. Arınç, çıktığı televizyon programında Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş'ın isimlerini zikretmesinin yanlış olduğunu kabul etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç istifa etti

Katıldığı televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini savunan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen tepki üzerine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa etti. Arınç, AK Parti'den ise istifa etmeyi düşünmediğini söylemişti.

Gazeteci Hadi Özışık Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç’ın yeni açıklamasını açıkladı. Özışık Arınç’ın “İki gazetecinin ısrarla isim söylemesi üzerine konuşma şekil değiştirdi. İsimleri ben ifade etmedim.” dediğini aktarmıştı.

Özışık şu sözleri aktarmıştı: "Recep Tayyip Erdoğan’la 45 yıl dostluğum var. Ben Cumhurbaşkanımızı seviyorum. Böyle bir karar alıyorum.. Randevu istedim. İsimler vermem yanlış oldu. 3 saatlik dilim içerisinde gazeteci arkadaşlarımızın benden isim istemesi dışında bakın programa."

 Arınç isitfa açıklamasında, "Tartışmalar öylesine yanlış yere götürüldü ki, beni Yasin Börü'nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletine kadar gitti. Asla bu ithamları kabul etmiyorum ve reddediyorum. Yasin Börü için döktüğüm göz yaşı da terör örütleri FETÖ ve PKK'ya yönelik sözlerim ve tavrım da bellidir. Tüm bunları burada yeniden dile getirmeyi kendimize zul sayarım. Yine aynı televizyon programında dile getirdiklerim, Yüksek İstişare Kurulu üyesi olmam habesiyle farklı yönlere çekildi. Oysaki programda görüşlerimi, YİK üyesi olarak değil, TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç olarak açıkaldığımı defalarca belirttim" dedi.

Arınç açıklamasında şunları söyledi: "Türkiye'nin yargı, ekeonomi ve başka alanlarda reformlara duyduğu ihtiyaç aşikardır. Ülkemizin rahatlaması ve milletimizin dertlerine çare bulunmasına ihtiyaç vardır. Bahsi geçen televizyon programında da defalarca belirttiğim üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki iradesini gördüm ve destekliyorum. Ancak benim konuşmamın, şahıslar üzerinden farklı zeminlere kaydırılması sebebiyle, reform çalışmalarını engelleyeceğine dair kaygılarındığımdan, Yüksek İstiyare Kurulu Üyeliği görevimden ayrılmamın daha uygun olacağına karar verdim.

Arınç, kurul üyeliği görevinden ayrılma talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğun belirterek, "Kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım" dedi.

Arınç açıklamasını, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin ülke yararına yapacağı her türlü çalışmayı, milletin faydasına olacak her türlü reformu destekleyeceğimin bilinmesini isterim" ifadeleriyle sürdürdü.

CUMHURBAŞKANLIĞI: İSTİFASI KABUL EDİLDİ

İletişim Başkanlığından Bülent Arınç'ın istifa kararına ilişkin yapılan açıklamada, " Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç'ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.Kaynak: Son dakika: Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç istifa etti

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu ya da kısa adıyla Yüksek İstişare Kurulu (YİK), 15 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan kurul.

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlandı.

Kararname ile millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu oluşturuldu.

Kurul üyeleri cumhurbaşkanı tarafından devlette hizmeti geçmiş, bilgi birikimi sahibi eski TBMM başkanları veya başkan vekilleri arasından belirlenir.

Ayrıca kurulun çalışma usul ve esasları ile kurul üyelerine yapılabilecek ödemeler cumhurbaşkanınca belirlenir.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri

Bülent Arınç

Cemil Çiçek

İsmail Kahraman

Köksal Toptan

Mehmet Ali Şahin

Yıldırım Akbulut

 

Yorumlar