20 Aralık Hadi ipucu sorusu: .Com’un açılımı nedir ? İşte cevabı

Uluslararası internet uzantısı olarak kabul edilen .com kısaltmasının açılımı nedir, ne anlama geliyor? Detaylar Makalemizde...

Google Haberlere Abone ol
20 Aralık Hadi ipucu sorusu: .Com’un açılımı nedir ? İşte cevabı

Dünyanın bütün ülkelerinde kullanılan ve artık uluslararası bir özellik haline gelen internet alan adlarının sonunda yer alan .com uzantısını herkes bilir ancak açılımının ne olduğunu çok az kişi bilir. Peki .com kısaltmasının açılımı nedir? .Com nedir? .com açıklaması nedir? Bütün bu soruların cevabı makalemizin detaylarında. 

İnternetin icat edildiği ülke hepimizin malum ABD'dir. Doğal olarak .com uzantısının da icat edildiği ülke ABD oluyor. İnternet alan adlarının ilk uzantısı olarak .com icat edildi. Herkesin malumu interneti ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri ordusu kullanmaya başladı. Com uzantısını da doğal olarak ABD Savunma Bakanlığı ilk 1985 yılında kullanmaya başladı. Ancak daha sonra internet sivilleşmeye başlayınca işler değişmeye başladı. 

Daha çok şirketlerin kullanacağı düşünülerek internet uzantısı olan com İngilizce commercial anlamına gelen "ticari" kelimesinin kısaltması olarak kullanılmaya başlandı.

HADİ YARIŞMASINDA İPUCU SORUSU OLDU

.Com 'un anlamı 20 Aralık 2018 Perşembe günü, internet üzerinden online olarak düzenlenen Hadi isimli yarışmanın ipucu sorularından birisi oldu. Yarışmada cevap olarak "ticari" mi yoksa "Commercial" kelilemelerinin mi kabul edileceği ise merak ediliyor.

Yorumlar