BDP: Yüksekova'daki saldırı demokratik çözüm sürecine de saldırıdır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), siyasal durum, seçim ve planlama gündemleriyle MYK toplantısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BDP: Yüksekova'daki saldırı demokratik çözüm sürecine de saldırıdır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), siyasal durum, seçim ve planlama gündemleriyle MYK toplantısı yaptı. MYK sonrası yapılan açıklamada, Yüksekova'daki saldırının kabul edilemez olduğu belirtilerek, Kürt halkına yönelik yaşam hakkını hiçe sayan bu saldırıların, aynı zamanda demokratik çözüm sürecine de saldırı olduğu vurgulandı.

BDP'den yapılan açıklamada, başından itibaren yüz yıllık bir sorunu çözme iddiasından çok uzak duran Hükümetin, stratejik bir süreç örmek, bir süreci bir “çatışmasızlık süreci” olarak sınırlama yaklaşımı içinde olunduğu savunuldu. Açıklamada, "Bunun içindir ki İmralı’da Sayın Öcalan’la yapılan görüşmeler bir yasal zemine oturtulmamakta, derinlikli bir müzakereye evrilememekte, bu durum süreç karşıtlarına ve paralel devlet unsurlarına provokasyon imkanı sunmaktadır. Önümüzde iki yol vardır; ya anlamlı bir müzakere geliştirecek ya da kaotik bir çatışmaya mahkum olacağız. Partimiz ve halkımız dün olduğu gibi bugün de provokasyonları boşa çıkarmak için duyarlı olacak ve gerekli çabayı gösterecek, İmralı’da Sayın Öcalan’la Devlet Heyeti arasında süren diyalogun yasal zemininin oluşması ve görüşmelerin derinlikli bir müzakereye dönüşmesi için çalışacaktır." denildi.

'Kürdistan' sözcüğünün rapordan çakarılmasına tepki gösterilen açıklamada, bütün bu gelişmelerin bugüne kadar kazanılan her şeyin kendi mücadeleleri sonucu olduğu ileri sürülerek, örgütlülüğün ve mücadele hattının güçlü olmasının zorunlu kıldığı ifade edildi. "Bizim için önümüzdeki yerel seçimlerin anlamı belediye kazanmakla sınırlı değildir. Seçimler, halklarımıza otoriter, tekçi AKP iktidarına karşı halkların öz gücünü ortaya çıkaracağı, kendi öz yönetimlerini gerçekleştirmenin zeminini yaratacağı bir imkan yaratacaktır." denilen açıklamada, "Seçimlerde sadece adaylar oylanmayacak, rantçı, cinsiyetçi tekçi çizgiyle, eşitlik, özgürlük, öz yönetim ve adalet çizgisi oylanacaktır. Aynı zamanda gerçek bir çözüm ve kalıcı bir barış oylanacaktır. Bu seçimleri iki çizgi arasındaki referandum olarak değerlendirmek gerekir." ifadeleri kullanıldı.

Eylem planından da bahseden BDP, "Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz eylem ve etkinliklerin güçlü geçmesi için çalışmalarımızı seçim çalışmalarıyla birleştirmeli, 22 Aralık’ta Cizre ve Nusaybin’de gerçekleşecek Rojava mitinglerine, 27 Aralık’ta Cizre’de Diyarbakır Milletvekilimiz rahmetli Şerafettin Elçi’yi ölümünün 1. yılında mevlit ve anmasına ve 28 Aralık’ta Roboski’de gerçekleşecek Roboski anmasına şimdiden hazırlanmalıyız. Roboski katliamının 2. yılında AKP iktidarı döneminde fütursuzca öldürülen bütün siviller için, 30 Mart 2006’da Diyarbakır’da içlerinde çocukların da olduğu 10 kişi için Aydın Erdem’i, Halil İbrahim Oruç’u, Medeni Yıldırım’ı, Ethem Sarısülük’ü, Mehmet Reşit İşbilir, Veysel İşbilir, Bemal Tokçu ve Roboskili çocukları anmak, mücadelelerini büyütmek ve faillerinden hesap sormak için Roboski’de olacağız."
CİHAN

Yorumlar