BBP Başkanı Destici: Milli İttifakta yer alırız

BBP Genel Başkanı Destici, AK Parti ve MHP tarafından kurulacak 'Milli Mutabakat' ittifakının içinde yer alacaklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
BBP Başkanı Destici: Milli İttifakta yer alırız

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

AK Parti ile MHP arasında 2019 seçimlerinde yapılması planlanan 'Milli Mutabakat' ittifakıyla ilgili görüşmeler sona erdi, görüşme sonuçları liderlere sunuldu. İttifakda yer alabileceği belirtilen partilerden biri de Büyük Birlik Partisi(BBP). 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP arasında devam eden ittifak görüşmelerine değinen Destici, "Milli yerli kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan milliyetçi, maneviyatçı, siyasi oluşumların seçimlere birlikte girme konusundaki arzularının yanında olduğumuzu, desteklediğimizi ve Büyük Birlik Partisi olarak da bunun içerisinde yer alacağımızı ifade ettik. Bugün tamamlanan iki parti arasında kurulmuş olan komisyon taslak çalışmasını tamamladı. Dolayısıyla bunun nihai bir çalışma olmadığının kanaatindeyim. Bu çalışma liderlere, parti genel başkanlarına sunuldu. Burada tekrar bir değerlendirme yapılacaktır. Bizde divan heyetimizle bir araya geleceğiz. Bu ittifakın yasal hale getirilmesi üzerine yeni çalışmamızı son gelişmelere göre, AK Parti ve MHP başta olmak üzere diğer siyasi partilerimizle paylaşacağız. Partilerin seçimlere ittifak ederek girmelerinin önündeki yasal zorluğun kaldırılması ve bunun yasal hale dönüştürülmesi. İttifak içinde yer alacak her parti mutlaka kendi amblemiyle ittifakın içerisinde yer almalı ve liste tek olmalıdır. Çünkü liste farklı olduğu zaman ittifak etmiş partiler seçim meydanında birbirleriyle karşı karşıya gelirler. Bu partilerin aleyhine bir sonuç doğurur" diye konuştu.

Yorumlar

hasan darısı saadetin başına