Başbakan Yardımcısı İşler: Başbuğ'un 26 aydır içeride bulunması herkesi üzüyordu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesini, "Bence sevindirici bir gelişme.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı İşler: Başbuğ'un 26 aydır içeride bulunması herkesi üzüyordu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesini, "Bence sevindirici bir gelişme. Devlete hizmeti geçmiş önemli bir şahsiyetin 26 ay içeride bulunması herkesi üzen bir durumdu." dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İşler, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliye edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. İşler," Devlete hizmeti geçmiş önemli bir şahsiyetin 26 ay içeride bulunması herkesi üzen bir durumdu. Bu çerçevede mahkeme kararını verdi ve tahliyesini yaptı. Hem iktidar hem muhalefet olarak ülkede bir sevinç hasıl oldu. Ben kendisine 'geçmiş olsun' diyorum. Biz yürütmeyiz, yargının işine müdahale söz konusu olamaz. O konularda da, yargı kendi kararını verir. Başka tahliyeler olursa da, olabilir. Onları da normal karşılamak gerekmektedir." diye konuştu.

İşler, Anayasa Mahkemesi'ne 2010 referandumuyla bireysel başvuru hakkını getirdiklerini söyledi. Referandumun demokratik çıtayı yükseltme açısından ne kadar önemli olduğunun bu başvurular ve meydana gelen tahliyeler sonucunda bir kez daha ortaya çıktığını anlatan İşler, tahliye kararının çıktığı gün, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onandığını belirtti.
CİHAN

Yorumlar