Başbakan Erdoğan: Ey Hoca Pensilvanya'da durma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960’ta Adnan Menderes’in de yurt dışına 12 uçak dolusu altın kaçırmakla suçlandığını belirterek, "O gün merhum Menderes ve arkadaşlarına hangi iftiralar atıldıysa bugün de montaj ses kayıtlarıyla aynı iftiralar at.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Ey Hoca Pensilvanya'da durma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960’ta Adnan Menderes’in de yurt dışına 12 uçak dolusu altın kaçırmakla suçlandığını belirterek, "O gün merhum Menderes ve arkadaşlarına hangi iftiralar atıldıysa bugün de montaj ses kayıtlarıyla aynı iftiralar atılıyor." dedi. Erdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye seslendiği konuşmasında, "Ey Hoca, eğer bir yanlışın yoksa Pensilvanya’da durma. Senin vatanın Türkiye, buyur vatanına gel." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinginde konuştu. Oğlu Bilal Erdoğan'la yaptığı iddia edilen ve internete düşen ses kayıtlarının ‘montaj’ olduğunu vurgulayan Başbakan, eski Türkiye aktörlerinin yeniden iş başında olduğunu ileri sürdü. Ses kayıtlarına yansıyan iddialara 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası Eskişehir Örfi İdare Kumandanlığı’nın bir tebliği ile cevap veren Erdoğan, o belgede Adnan Menderes ve arkadaşlarının yurt dışına 12 uçak dolusu altın kaçırırken yakalandıkları ifadelerinin yer aldığını aktardı. 1960 darbesinde atılan manşetlerinin bugünlerde de atıldığını sileri süren Erdoğan, "O gün merhum Menderes ve arkadaşlarına hangi iftiralar atıldıysa bugün de montaj ses kayıtlarıyla aynı iftiralar atılıyor. O gün nasıl sokaklar hareketlendiyse, gençler sokaklara döküldüyse, vandallık körüklendiyse bugün de tıpa tıp aynısı yapılıyor. CHP o gün nasıl ülkeyi tahrik ettiyse bugün de aynı tıpa tıp aynısını yapıyor." dedi. Başbakan, bunlar yapılarak Türkiye’ye ağır bir bedel ve fatura ödettirilmek istendiğini savundu.

Fethullah Gülen Hocaefendi'ye de seslenen Erdoğan, "Şimdi de okyanus ötesinden CHP’nin hocası, bu genel müdür eline bir montaj ses kaydı verdi. Evet, önceki vesayetlerden ders almayan genel müdür şimdi eline yazılıp tutuşturulan bu montajla işi idare etmeye çalışıyor. Çünkü bu görevi hocası verdi. Ey Hoca, eğer bir yanlışın yoksa Pensilvanya’da durma. Senin vatanın Türkiye, buyur vatanına gel. Siyaset yapacaksan çık meydanlara siyaset yap ama bu ülkeyi karıştırma. Bu ülkenin huzurunu bozma." diye konuştu.

"BU SALDIRI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE YAPILDI"

Yapılanların, ülkeyi bölme gayreti olduğunu, bu nedenle de hukuk ve yasalar çerçevesinde ellerinden geleni yapacaklarını belirten Erdoğan, bir istiklal mücadelesi verdiklerini, çok ciddi saldırıyla karşı karşı olduklarını iddia etti. Bunun sadece, şahsına, ailesine, arkadaşlarına yönelik olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu saldırı, altını çizerek söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti’ne, istiklaline, bağımsızlığına yapılıyor. Selam diye bir örgüt uydurmuşlar. Tamamen hukuksuz biçimde üç yıldan fazla bir süre Türkiye genelinde binlerce kişinin, kendileri dışında, telefonlarını dinlemişler."

Dinlenenler arasında kendisinin, cumhurbaşkanın yanı sıra Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın da bulunduğunu belirten Erdoğan, "Sen hangi ülke adına bu dinlemeleri yaptın. Polise de soruyorum, bu işi yapanları kast ediyorum. O dinlemeleri, ey polis hangi ülke adına yaptın?" dedi. Savcı ve hakimleri iddialar karşısında harekete geçmemekle suçladı.

"OKYANUS ÖTESİNİN OYUNCAĞI OLMAYIN"

Yaşanların, ‘casusluk, ajanlık’ olduğunu ileri süren Erdoğan, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin bile dinlediğini iddia ederek, "Paralel yapı gerçekten çok büyük ihanet içine girmiş. Bu paralel yapı başka ülkeler için, uluslar arası istihbarat örgütleri için çalışmış. Ortada çok büyük bir ihanet var. Ajanlık var. Casusluk faaliyeti var.” şeklinde konuştu. Erdoğan, Hizmet Hareketi'nin tabanına ise, “Saplanmak istenen bu hançeri görmelerini istiyorum.” diye seslendi. MHP’lilere ve CHP’lilere de çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, "Bu paralel yapının tuzağına düşmeyin, okyanus ötesinin oyuncağı olmayın. Ülkeye oynan hain oyuna ortak olmayın." ifadelerini kullandı.

"YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTIM BURAYA GELDİM"

‘Yoğun bakıma kaldırıldığı’ iddialarına değinen Erdoğan, "Dün MGK’daydım, hemen bir yoğun bakıma soktular beni. Yoğun bakımdan çıktım buraya geldim. Buradan da Uşak’a gidiyorum. Artık nelerden medet umuyorlar. Ya montaj ya iftira ya öldürecekler ya kaldıracaklar. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz. Biz bu mücadeleyi onlara rağmen sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"BUNLARIN OKULLARINA GÖNDERMEYİN"

Ailelerden çocuklarını Hizmet Hareketi'nin okullarına ve dershanelerine göndermemelerini isteyen Erdoğan, "Bırakın bunların okullarını, dershanelerini. 'Bize devletin okulları yeter' deyin. Biz burada her türlü desteği vereceğiz. Anne babalar isterse hafta sonları da ücretsiz takviye dersler vereceğiz. Bunlara hep birlikte milletçe bir ders verilmesi gerekiyor." dedi.

"DOĞRU ÖVÜYORDUM"

Başbakan Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'nın geçtiğimiz yılkı finalinde yaptığı konuşma ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik övgü dolu sözlerine de değindi. Başbakan, "Doğru övüyordum. Biz o zaman görmedik. Afedersin ülkenin birliğine bütünülğüne saldırı olduğu zaman aynı tarı devam ettirebilir miyiz? Şimdi kendileri o çizgiden saptılar, ülkemizi bölmeye çalışıyorlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar