Bakan Veysel Eroğlu: Milletimizin mutluluğu için çalışıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bir kişinin dahi bırakın hayatını kaybetmesi, ayağına diken batmasını asla istemeyiz.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Veysel Eroğlu: Milletimizin mutluluğu için çalışıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bir kişinin dahi bırakın hayatını kaybetmesi, ayağına diken batmasını asla istemeyiz. Çünkü biz milletimizin mutluluğu için çalışıyoruz. 77 milyon vatandaşımızın mutluluğu, birlik, beraberlik, kardeşliğinin daha da pekişmesi için çalışıyoruz." dedi.

Açılış ve temel atma törenleri için Manisa'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu, valilikteki ziyaretinde, dün akşam Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun (22) ölümüyle sonuçlanan olayları değerlendirdi. Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan için herkesin üzüntü duyduğunu söyledi. Ateşin düştüğü yeri yaktığını ifade eden Eroğlu, "Bundan herkes, 77 milyon üzüntü duyar. Bu şekilde, üzüntüyü dikkate alarak başka üzüntülerin oluşmasına meydan vermek son derece yanlıştır. Neticede üzüntümüzü yüreğimize saklayacağız. Orada bir genç ‘bağırmayın, çağırmayın’ deyince onun üzerine yürümüşler ve onu öldürmüşler. Yani bu çok büyük ikinci bir acı. Neticede bu neden milletimizi, böl parçala yut politikası. Bölmek için ha bire gayret ediyorlar. Bunlar olmasın, birbirimizi sevelim diyorum. Birbirimizi sevmemiz lazım. Asırlardır kaynaşmışız, tek vücut haline gelmişiz. Bir aile gibiyiz. Milletimizin bütün fertlerine sağduyulu olmalarını rica ediyorum. Çünkü bunlar milletimize zarar veriyor. Acımızı kalbimize gömelim ama bir daha böyle acılar yaşanmaması için gerekli tedbirler olacaksa onu karşılıklı konuşarak, fikirlerimizi çalıştırarak bunu sağlayalım diye düşünüyorum. Bunun en doğrusu bu. Herkes birbirini kırarsa ne olacak Türkiye’nin hali. Yani bir kişinin dahi bırakın hayatını kaybetmesi, ayağına diken batmasını asla istemeyiz. Çünkü biz milletimizin mutluluğu için çalışıyoruz. 77 milyon vatandaşımızın mutluluğu, birlik, beraberlik, kardeşliği daha da pekişmesi için çalışıyoruz. Gelin bunu için gayret edelim. Bir takım taleplerimizi vurarak, kırarak değil, mutlaka beşeri münasebetler çerçevesinde ve insani ölçüler içerisinde taleplerimiz yapmamız lazım. Hükümetimizde bu taleplerin hepsini karşılamaya hazırdır. Dolayısıyla kimse bu konuda insanları rencide edici veya onlara dövmek, sövmek hele hele öldürmek gibi böyle bir davranış içerisinde bulunmasın." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, hayatını kaybeden Berkin Elvan ile Burak Can Karamanoğlu'na Allah rahmet, geride kalan ailelerini de başsağlığı dileğinde bulundu. CİHAN

Yorumlar