Aziz Yeniay kimdir nerelidir kaç yaşında memleketi neresi?

Aziz Yeniay'ın kim ve nereli olduğu soruları en son İstanbul Küçükçemece'de gerçekleşen silahlı saldırı olayından sonra yeniden gündeme geldi. Yeniay, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Küçükçemece Belediye Başkan adayı olmuştu. Daha önce de aynı ilçenin belediye başkanıydı.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yeniay kimdir nerelidir kaç yaşında memleketi

Aziz Yeniay'ın nereli ve memleketinin neresi olduğu soruları bu aralar yeniden gündeme geldi. Özellikle de İstanbul Küçükçekmece'de 10 Şubat 2024 Cumartesi akşam saatlerinde yaşanan silahlı saldırı sonrasında Yeniay tekrar gündem oldu. Peki, Aziz Yeniay kimdir nerelidir kaç yaşında memleketi neresi?

AZİZ YENİAY KİMDİR?

Aziz Yeniay, 2004-2014 yılları arasında hizmet verdiği Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevine 2024 seçimlerinde yeniden aday oldu. İnşaat Mühendisi ve siyasetçi kimliğiyle tanınan Yeniay'ın kariyeri ve yeniden adaylığına dair detaylar.

Aziz Yeniay, Türk siyaset sahnesinde uzun yıllar boyunca önemli roller üstlenmiş bir isimdir. 1963 yılında Malatya'da doğan Yeniay, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği eğitimi aldıktan sonra aynı alanda yüksek lisansını tamamlamıştır. Profesyonel kariyerine özel sektörde başlayan Yeniay, mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri vermiştir.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİ

Yeniay'ın siyasi kariyeri, 1992 yılında Güngören Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak atandığı zamana dayanmaktadır. Ardından Esenler Belediyesi'nde başkan vekilliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, Zeytinburnu Belediyesi'nde de benzer rolleri üstlenmiştir. 2004 ve 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Küçükçekmece Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

2024 YENİDEN ADAYLIK

Aziz Yeniay, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2024 yılında Küçükçekmece Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmuştur. Daha önce 2004-2014 yılları arasında bu görevi başarıyla yürüten Yeniay, bölge halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan bir figürdür. Siyasi ve profesyonel kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri, yeniden hizmet etme şansı bulduğu takdirde Küçükçekmece'nin gelişimi için kullanmayı hedeflemektedir.

 

Yorumlar