Ay'a ilk ayak basan adam kimdir?

Ay'a ilk ayak basan adam kimdir, ismi nedir, nerelidir, sorularının yanıtı araştırılıyor. Peki, aya ilk ayak basan adam kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Ay'a ilk ayak basan adam kimdir?

Ay'a ilk ayak basan adam kimdir, ismi nedir, nerelidir, sorularının yanıtı araştırılıyor. Peki, aya ilk ayak basan adam kimdir?

Ay'a ilk ayak basan kişi Amerikalı astronot Neil Armstrong'dur.

İçindekiler:

AYA AYAK BASAN İLK İNSAN

BENİM İÇİN KÜÇÜK, İNSALIK İÇİN BÜYÜK...

Neil Armstrong, 20 Temmuz 1969 günü Ay’a ayak basarak burada Ay yürüyüşü yapan ilk insan oldu.

ABD'li uzay uzay araştırmaları kurumu olan NASA tarafından gönderilen Apollo 11 uzay aracı ile üç kişilik ekip ile Ay’a ulaşan Armstrong, arkadaşı Edvin ‘Buzz’ Aldrin ile birlikte Ay'a ayak bastı.

AYA AYAK BASAN İLK İNSANLAR UNVANI ALDILAR

‘Kartal’ adlı Ay modülü ile Ay’ın yüzeyine inen Neil Armstrong ve Aldrin Ay'a ilk ayak basan insanlar ünvanına kavuştu.

 Ekibin üçüncü astronotu Michael Collins ise Apollo 11’in kumanda pilotluğunda kaldı. İnsanı Ay’a taşıyan Apollo projesinde yaklaşık 400 bin mühendis, teknisyen ve bilim insanı çalıştı. Ay’a insan ayağı değdirmek, NASA’ya 24 milyar dolara (bugünün parasıyla 100 milyar dolara) mal oldu.

MEŞHUR SÖZÜ BURADA SÖYLEDİLER

Amerika Bülteni’nde yer alan habere göre 20 Temmuz 1969 günü Ay yüzeyine inen araçtan çıkan Armstrong’un Ay’a ilk adımını basmadan önce söylediği ‘bir insan için küçük, insanlık için dev bir adım’ sözünü canlı yayında yaklaşık bir milyar insan seyretti. Daha sonra Buzz Aldrin de modülden inerek arkadaşına katıldı ve ikilinin Ay’a diktikleri Amerikan bayrağı ile çektirdikleri ünlü fotoğraf ortaya çıktı. Ay yüzeyinden parçalar alan ve bazı bilimsel deneyler yapan ikili, Ay’a ‘Dünya gezegeninden insanlar Ay’a ilk kez burada ayak bastı. M.S. 1969 Temmuz ayı. Bütün insanlık adına barış için geldik’’ yazılı bir de plaket bıraktılar.

Üç astronot 4 gün sonra 24 Temmuz 1969 günü Pasifik Okyanusu’na paraşütle inen modülle dünyaya döndüler.

Yorumlar