Avrupa Birliği'nden Kırgızistan'a eğitim desteği

BİŞKEK (AA) - Avrupa Birliği (AB), Kırgızistan'da eğitim ve öğretim standartlarının kalitesinin yükseltilmesi, meslek okullarının ve kamu maliyesinin...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği'nden Kırgızistan'a eğitim desteği

BİŞKEK (AA) - Avrupa Birliği (AB), Kırgızistan'da eğitim ve öğretim standartlarının kalitesinin yükseltilmesi, meslek okullarının ve kamu maliyesinin yönetiminin iyileştirilmesi için yürütülen reform programına maddi destekte bulundu.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, AB'nin, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanlığının 2016-2020 Eğitim Kalkınma Stratejisi'ne 10 milyon avroluk desteğinin Kırgızistan hazinesine yatırıldığı bildirildi.

AB'nin yardımının, Kırgızistan Meclisinin daha önce aldığı karar uyarınca, okul kitaplarının temini, okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve tüm okullarda internet projesinin hayata geçirilmesi için kullanılacağı ifade edildi.

Yardım çerçevesinde AB uzmanlarının, Maliye Bakanlığı ile Eğitim ve Bilim Bakanlığı personeline eğitim ve teknik destek vereceği, ayrıca eğitim politikasının oluşturulması sürecinde tavsiyelerde bulunacağı kaydedildi.

AB'nin, Kırgızistan'da eğitime destek projesine 2020 yılına kadar 26 milyon dolar avro aktaracağı da hatırlatıldı.

Avrupa Birliği, Kırgızistan'a son 20 yılda eğitim, tarım ve toplumsal alanlarda toplam 192 milyon avro yardımda bulundu.

Yorumlar