Amerikalılar mültecilere karşı silahlandı

Amerikalı milisler, mültecilere karşı ordunun yanında yer almak için silahlanarak sınıra gitti. Orta Amerika'dan gelen mülteciler daha bir hayat standardı için ABD'ye geçmeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Amerikalılar mültecilere karşı silahlandı

Orta Amerika'dan daha iyi bir hayat için ABD'ye sığınmak için yollara düşen mültecilerin başına şu ana kadar gelmedik kalmadı. Yollarda sık sık engellenen mültecileri bu kez Amerikalı silahlı milisler bekliyor.

Teksaslı paramiliter gruplar, Orta Amerika ülkelerinden ABD’ye sığınmak için yola çıkan 7 bin kişilik mülteci kafilesine karşı harekete geçti. 200 kişilik milis grubu silah, mühimmat ve insansız hava araçlarıyla sınıra gidiyor. Grubun sözcüsü Shannon McGauley, orduya destek vereceklerini açıkladı.

ABD'ye göçmek üzere Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan 7 bin kişilik göçmen kafilesine karşı binlerce askerin yanı sıra silahlı paramiliter gruplar da sınıra gidiyor.

Teksas Gönüllü Askerler (Texas Minutemen) adlı milis grubunun ABD Gümrük ve Sınır Devriyesi’ne "gayriresmi destek" için 200 üyesinin yola çıktığını açıkladı. Washington Post’un haberine göre grubun sözcüsü Shannon McGauley, sınırdaki durumu gözlemleyeceklerini, orduya bildireceklerini ve “ellerinden gelen yardımı yapacaklarını” söyledi. McGauley bu gönüllülerin yanlarında çadırlar, soğutucular, insansız hava araçları, silahlar ve mühimmat taşıdığını söyledi.

ABD'ye doğru yürüyen binlerce göçmenden bir bölümü, Meksika'nın başkenti Mexico City'ye ulaştı. Kente ilk ulaşan ve çoğunlukla erkeklerden ya da oğlan çocuklarından oluşan 450 kişi için bir spor stadyumunda geçici çadırlar hazırlandı. Yaklaşık beş bin kişiden oluşan göçmen kafilesinin yolculuğu bir kaç hafta önce Honduras'tan başlamıştı.

Yorumlar