Ameliyat masasından konser salonuna

- Kurdukları müzik grubuyla hobi olarak çeşitli mekanlarda konser veren 7 doktor arkadaş, profesyonel orkestra eğitimi alarak organ bağışı alanında farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'nin değişik yerlerinde konser vermeye başladı - Proje Koordinatörü Hüseyin Yıldırımoğlu: - "Topluma faydalı olacak, organ nakline katkı verecek bir şey yapalım dedik. İlgi görünce turne yapmaya karar verdik. 4 ay proje üzerinde çalıştık. Sağlık Bakanlığıyla konuyu paylaştık. Sağ olsunlar aynı gün onay verdiler. Sonra belirlediğimiz illerdeki yetkililerle iletişime geçtik. Çanakkale, Samsun, Adana, Sivas ve İstanbul’da konser vermeye karar verdik. 23 Eylül’de ilk konserimizi Sivas’ta verdik. 7 Ekim’de ikinci konserimizi Samsun Atakum’da vereceğiz. Ardından 21 Ekim’de Çanakkale, 9 Kasım’da İstanbul ve 25 Kasım’da da Adana’da konser vermeye hazırlanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Ameliyat masasından konser salonuna

İSTANBUL (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - Hobi olarak oluşturdukları müzik grubuyla çeşitli mekanlarda konser veren 7 doktor arkadaş, organ bağışı alanında farkındalık oluşturmak amacıyla önce profesyonel orkestra eğitimi aldı, şimdi de Türkiye'nin değişik yerlerinde konser vermeye başladı.

Uzun yıllardır amatör olarak müzikle uğraşan ve özel bir hastanede organ nakli koordinatörlüğü yapan Hüseyin Yıldırımoğlu, aynı hastanede görev yapan ve kendisi gibi bu hobiye ilgisi olan bazı arkadaşlarıyla müzik yapma kararı aldı. Ardından başka hastanelerde de görev yapan genel cerrahi uzmanı, kulak burun boğaz cerrahı, iş yeri hekimi, başhekim yardımcısı, 2 organ nakli koordinatörü ve inme merkezi koordinatöründen oluşan 7 kişiye ulaşan ekip, "Grup Ayda1" ismiyle müzik dünyasına adımını attı.

Kimisi ameliyat masasından kimisi de diğer görevlerinden arda kalan zamanlarda bir araya geldikleri prova merkezinde prova yapan ekip, kısa süre içinde sahne almaya başladı. Ayda bir değişik mekanlarda hobi olarak sahne alan grup, ilginin her geçen gün artması üzerine işi bir adım öteye taşımaya karar verdi. Organ nakli konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla proje hayata geçirmeye karar veren grup, profesyonel bir uzmandan orkestra eğitimi alıp, Türkiye'nin her noktasında konser vermek için kolları sıvadı.

Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilk konserini Sivas'ta veren grup, şimdi de İstanbul dahil başka yerlerde verecekleri yeni konserlere hazırlanıyor.

- "Salonlarda olmadı böyle dikkat çekelim istedik"

Proje koordinatörlüğünün yanı sıra grupta bağlama çalan ve aynı zamanda organ nakli koordinatörü olan Hüseyin Yıldırımoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ naklinin hayati önemde bir konu olduğunu söyledi.

Bu konuda çok çalışma yaptıklarını anlatan Yıldırımoğlu, "Salon toplantılarıyla bir şeyler yapamadığımızı ve sokağa çıkıp, insanlara ulaşmamız gerektiğini gördük. Yardım yapmayı çok seven bir milletiz. Organ bağışı için de bu geçerli. İnsanlara bunu anlatmamız lazım. İşte organ nakli haftasında bir hafta çalışmakla, salonlarda olmuyor. Sık sık gündemde kalmak, ilginç bir şeyler yapmak lazım. Biz de böyle bir yol seçtik. İyilik hareketi olarak yola çıktık." dedi.

Yıldırımoğlu, hobi olarak başladıkları konser işini bu nedenle profesyonel hale getirmeye karar verdiklerini aktararak, "Para, şöhret gibi bir derdimiz yok. Grubu 2015'te kurduk. Ünlülerin de çıktığı değişik mekanlarda konserler verdik. Çıktığımız salonlar dolmaya başladı. Böyle devam ederken, organ nakli için farkındalık oluşturacak bir sosyal proje yapmaya karar verdik. Topluma faydalı olacak, organ nakline katkı verecek bir şey yapalım dedik." diye konuştu.

Daha sonra da bu projeye başladıklarını dile getiren Yıldırımoğlu, şöyle devam etti:

"İlgi görünce turne yapmaya karar verdik. 4 ay proje üzerinde çalıştık. Sağlık Bakanlığıyla konuyu paylaştık. Sağ olsunlar aynı gün onay verdiler. Sonra belirlediğimiz illerdeki yetkililerle iletişime geçtik. Çanakkale, Samsun, Adana, Sivas ve İstanbul’da konser vermeye karar verdik. Hayata Bağış Derneği de bize destek veriyor. 23 Eylül’de ilk konserimizi Sivas’ta verdik. 7 Ekim’de ikinci konserimizi Samsun Atakum’da vereceğiz. Ardından 21 Ekim’de Çanakkale, 9 Kasım’da İstanbul ve 25 Kasım’da da Adana’da konser vermeye hazırlanıyoruz. Arkadaşlarımız şartlarını çok zorladı. Ameliyatları olan, nöbet tutan arkadaşlar var. Ameliyattan çıkıp gelen arkadaşlarımız oluyor. Haftada iki kez prova yapıyoruz. Herkes kendi enstrümanı konusunda çok iyi ancak orkestra konusuda eğitim almamız gerekiyordu ve hoca tutarak 15 prova yaptık. Bu şekilde yolumuza devam ediyoruz."

Yorumlar