Ak Partili eski kadrolarda sahada

Başbakan Binali Yıldırım referandum çalışmaları kapsamında 25 Şubat'ta sayıları bini bulan AK Parti'nin eski milletvekilleri ve il başkanlarıyla bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Ak Partili eski kadrolarda sahada

Ak Parti'nin referandum kampanyasında, eski milletvekilleri ve eski teşkilat üyeleri de "sahada" olacak.

Ak Parti MYK, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirdiği dünkü toplantısında referandum kampanyası hazırlıklarını gözden geçirdi. Referandum sürecinde yapılacak çalışmalara ilişkin ilgili başkanlıkların sunum yaptıkları MYK'da, 25 Şubat'ta Ankara Arena'da yapılacak, kampanya tanıtımı ve startının verileceği toplantının detayları ele alındı. Yaklaşık 10 bin partilinin katılması beklenen toplantıda, mevcut bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilat yöneticileri il kadın ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra, eski milletvekilleri ile eski il başkanları da hazır bulunacak. Kampanya sloganları ve şarkılarının tanıtımının da gerçekleştirileceği toplantının ardından Yıldırım, partinin kuruluşundan bu yana görev yapmış yaklaşık 600 eski milletvekili ve sayıları 450 civarında olan eski il başkanlarıyla ayrıca akşam yemeği yiyecek. Yıldırım, eski vekillerden ve teşkilat yöneticilerinden kampanyaya destek vermelerini isteyecek.

Ortak program

Milliyet'in haberine göre, Ak Parti, referandum kampanyasını üç koldan yürütecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yıldırım'ın gerçekleştireceği il ziyaretleri, mitingler, toplu açılışlar yanısıra, bakanlar, genel merkez yöneticileri ile eski vekiller ve teşkilat yöneticilerinin de yer alacağı heyetler sürekli sahada olacak.

Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre, Erdoğan 30-40 ilde program gerçekleştirecek. Diğer illeri ise Yıldırım ziyaret edecek. Başta üç büyükşehir olmak üzere bazı illerde ise Erdoğan ve Yıldırım ortak programlar gerçekleştirecek. Sistem değişikliğini öngören Anayasa değişikliğinin Ak Parti'nin değil "ülke meselesi" olduğu tezini savunan Ak Parti bu çerçevede illerde yürütülecek kampanyada sivil toplum kuruluşlarının da ağırlıklı olarak yer almasını sağlayacak. Ak Parti kampanya sürecinde televizyon ekranlarını da yoğun biçimde kullanacak. Medyada anayasa değişikliğinin detayları, gerekliliği, neden "Evet" denmesi gerektiği parti yöneticileri ve bakanlarca anlatılacak.

Referandum için en geç mart başında Meclis'in tatile girmesinin ardından da milletvekilleri seçim bölgelerinde sahaya inecek, kapı kapı dolaşılarak anayasa değişikliğine destek istenecek. Bakanlar ve parti yöneticileri de vekillere destek verecek.

Kampanya sürecinde Ak Parti sık aralıklarla gerçekleştireceği kamuoyu yoklamalarıyla seçmenin nabzını sürekli tutmaya çalışacak. Anket sonuçları süratle analiz edilerek, kampanya stratejisi gözden geçirilecek, bu sonuçlara göre söylemler farklılaştırılabilecek, ihtiyaç duyulan bölgelerde çalışmalar yoğunlaştırılacak.

Yorumlar