AK Parti TBMM Grup toplantısı

-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) -"(Terörle mücadele) Durmayacağız. Üzerine, üzerine gideceğiz. Kimse alınmasın, gücenmesin. Kimse; 'Buralarda yok şöyleymiş, yok böyleymiş' demesin. Kusura bakmasınlar. Gideceğiz, bizim bir şehidimizin kanı yüzlerce teröristin kanıyla ölçülemez. Bunu böyle bilsinler" -"Onların (FETÖ) bankalarından veya bankasından parasını çekip almayanlar; şimdi yanımıza gelip 'Biz bunları bilerek yapmadık.' Neyi bilerek yapmadın ya? Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı, dairenizi sattınız gittiniz oraya yatırdınız. Şimdi 'Bizim taksiratımız yoktu' diye ağlıyorsunuz. Kusura bakmayın. Atı alan Üsküdarı geçti. Bunların hepsi biliniyor" -"Artık tamamen temizlenme, toparlanma döneminin içindeyiz. Yargı ile birlikte hukukun kuralları neyi gerektiriyorsa, bunu sonuna kadar yapıp, yolumuza devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup toplantısı

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğüne dikkati çekerek, "Durmayacağız. Üzerine, üzerine gideceğiz. Kimse alınmasın, gücenmesin. Kimse; 'Buralarda yok şöyleymiş, yok böyleymiş' demesin. Kusura bakmasınlar. Gideceğiz, bizim bir şehidimizin kanı yüzlerce teröristin kanıyla ölçülemez. Bunu böyle bilsinler." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, 3 Kasım 2002 seçimlerinin yıl dönümü dolayısıyla, bugünlere gelinmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Dünyadaki ve bölgedeki gelişmelerin, gelecek asrı biçimlendirecek köklü bir yeniden yapılanma sürecinde olunduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, Ortadoğu'daki gelişmelerin rastgele yaşanmadığına işaret etti.

Erdoğan, "Bütün bu gelişmelerin uzak, yakın bizi ilgilendiren boyutları vardır. Ve biz bütün bunları dikkate alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz, tedbirlerimizi de şüphesiz ona göre alıyoruz, alacağız. Türkiye, Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana belki de ilk defa bu kritik sürece, önceden yazılmış senaryolardaki rolünü kabul etmek yerine, kendi iradesini ortaya koyan bir pozisyonda girmiştir. Asıl olan, önemli olan budur." diye konuştu.

Son dört, beş yıldır yaşanan hadiselerin her birinin bu senaryoların Türkiye'ye dayatılmasının işaretleri olduğunu aktaran Erdoğan, milletin oynanan oyunu gördüğünü, tercihini kendi iradesiyle, gücüyle, maddi ve manevi birikimiyle biçimlendireceği büyük ve güçlü Türkiye'den yana kullandığını bildirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu süreçte terör örgütleri üzerinden ülkemiz hizaya getirilmeye çalışılmıştır. Toplumsal kaos oluşturma çabalarıyla başlayıp PKK, DEAŞ, FETÖ gibi kanlı terör örgütlerinin saldırılarıyla süren bu projeyi, devle-millet elbirliği ile hamdolsun boşa çıkardık. Yapılan her saldırı aynı zamanda terör örgütlerinin gerçek yüzlerini, gerçek niyetlerini ortaya çıkaran birer turnusol kağıdı işlevi görmüştür. Bugün artık milletimizin her bir ferdi biliyor ki PKK, sadece PKK değildir. Bu örgüt aslında ülkemize yönelik operasyonlarda kullanılan bir aparattır. Yine milletimiz biliyor ki DEAŞ, İslam'la uzaktan yakından ilgisi olmayan bölgemize yönelik projelerin hayata geçirilmesinde kullanılan eli kanlı katillerden oluşan bir sürüdür."

-"Biz boşuna haykırmadık"

Milletin, FETÖ denilen ihanet çetesinin gerçek yüzünü daha 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişiminde teşhis ettiğini belirten Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin; bu teşhisin ne kadar doğru, bu ihanet çetesini başının ezilmesinin ne kadar gerekli olduğunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

FETÖ'ye ilişkin geçmişte yaptıkları uyarılara işaret eden Erdoğan, "Bizler, 'çocuklarınızı bunların okullarından alın' diye meydanlarda haykırdığımız zaman, boşuna haykırmadık. 'Sakın ha bunların bankasına paralarınızı yatırmayın, varsa paralarınızı çekin, alın' dediğimiz zaman boşuna bunları haykırmadık." dedi.

-"Akıllılar Türkiye'yi terk etti, gitti"

Erdoğan, yapılan uyarıları dikkate almayanların, şimdi bilerek yapmadıklarını söylediklerini aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"O zaman onların bankalarından veya bankasından parasını çekip almayanlar; şimdi yanımıza gelip 'Biz bunları bilerek yapmadık.' Neyi bilerek yapmadın ya? Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı, dairenizi sattınız gittiniz oraya yatırdınız. Şimdi 'Bizim taksiratımız yoktu' diye ağlıyorsunuz. Kusura bakmayın, atı alan Üsküdar'ı geçti. Bunların hepsi biliniyor. Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Maalesef aklı yetmeyenler, burada tuzağa düştü. Bütün bunları söylemiş olmanın da rahatlığı içindeyiz. Çünkü söyledik. Diyorlar ki 'Bilmiyorduk, onun için gönderdik.' Yok şuydu, yok buydu. Hepsi hikaye. Ve neyi, nasıl götürdükleri, silahlı kuvvetlerimizde, polisimizde nasıl örgütlendikleri, bütün devletin kurumlarına nasıl sızdıkları; bütün bunların hepsi ortada. Şimdi ise artık tamamen temizlenme, toparlanma döneminin içindeyiz. Yargı ile birlikte hukukun kuralları neyi gerektiriyorsa, bunu sonuna kadar yapıp, yolumuza devam edeceğiz. Özellikle de bu devlet mekanizmasını bunlardan arındıracağız, temizleyeceğiz. Bu arındırma, temizleme olmadan devlet mekanizmamız rahat çalışamayacaktır."

-"Kış mevsimine giriyoruz, duralım diye bir şey yok"

Türkiye'ye yönelik saldırıların diplomatik ve siyasi ayak oyunlarıyla, tezgahlarla, kumpaslarla da desteklendiğini belirten Erdoğan, terörle mücadele yönelik operasyonlara dikkati çekti.

Erdoğan, "Arkadaşlarımız kar, kış demeden Hakkari'de, Tendürek'te, Cudi'de, Gabar'da sürekli olarak askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, korucularımızla birlikte oralarda. Ve öyle; 'Kış mevsimine giriyoruz, duralım.' Yok böyle bir şey. Devam. Bütün komuta kademesi hepsi oradalar. Şu anda bütün siyasi kademelerimiz, bakanlarımız, komuta kademesi hepsi, işte bu hafta yine hepsi oralardaydı ve oradan kendileriyle irtibat halindeydik. Orada operasyonlar devam ediyordu." ifadesini kullandı.

Terörle mücadelenin aralıksız ve kararlı şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Erdoğan, asla durmadan yola devam edeceklerini bildirdi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Durmayacağız. Üzerine, üzerine gideceğiz. Kimse alınmasın, gücenmesin. Kimse; 'Buralarda yok şöyleymiş, yok böyleymiş' demesin. Kusura bakmasınlar. Gideceğiz, bizim bir şehidimizin kanı yüzlerce teröristin kanıyla ölçülemez. Bunu böyle bilsinler. Elbette çeşitli sıkıntılar yaşadık, ufak tefek de olsa yaralar aldık. Ama şunu unutmayın; Allah'ın yardımı ve milletimizin dirayetiyle tüm bu saldırıları boşa çıkarmakla kalmadık aynı zamanda çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürdük."

(Sürecek)

Yorumlar