Abdullah Gül Uygurlar hakkında bilgi aldı

Kayseri'de 3 gün kalan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu sabah özel uçakla İstanbul'a döndü.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül Uygurlar hakkında bilgi aldı

Kayseri’de 3 gün kalan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kentten ayrılmadan öncelikle hastanede tedavi gören babası Ahmet Hamdi Gül’ü ziyaret etti.

"ÇOK ŞÜKÜR BABAMIN DURUMU İYİ"

Abdullah Gül, İstanbul’a hareketinden öncelikle saat 09.30 sularında Acıbadem Kayseri Hastanesi'ne gelerek 3'üncü kattaki hususi odada idrar metodları enfeksiyonu rahatsızlığından tedavi gören babası Ahmet Hamdi Gül’ü ziyaret etti. Ziyarete Abdullah Gül’ün anası Adeviye, kardeşi Macit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Abdullah Gül, başhekim Dr. Ömer Akbeyaz ve bevliye uzmanı Doç.Dr. Mustafa Sofikerim’den babasının son durumuyla ilgili bilgi aldıktan sonra, "Çok şükür babamın vaziyeti iyi. Antibiyotik tedavisini görüyor. Sanıyorum bir zaman daha hastanede kalacak" dedikten sonra Erkilet Havalimanı'na geldi.

UYGURLAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Gül, burada kendisini uğurlamaya gelen Dünya Uygurları Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistanlılar Genel Başkanı Seyit Tümtürk ile bir zaman görüştükten sonra, protokol yönünden İstanbul’a gideceği hususi uçağına kadar uğurlandı. Tümtürk, 11'inci Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeden sonra, "Çin’deki Uygur Türkleri'nin Kayseri’de barındırılan soydaşlarımızın vaziyetleri hakkında kendilerine bilgi verdim" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar