ABD polisi: Biz sadece siyahları öldürürüz

ABD’de ırkçılıkta son nokta: Kendisinden korkan beyaz kadını “Biz sadece siyahları öldürürüz” diyerek “sakinleştirmeye” çalışan polis memuru ülkeyi karıştırdı

Google Haberlere Abone ol
ABD polisi: Biz sadece siyahları öldürürüz

Siyahi vatandaşlara yönelik sistematik şekilde ayrımcılık yapmakla suçlanan ABD polisinin başı yine ırkçılıkla belada. Bu kez ABD'yi karıştıran olay bir polis memurunun sözleri oldu. Georgia eyaletinde 2016'da yaşanan ve görüntüleri yeni ortaya çıkan olayda bir polis memurunun, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle bir kadın şoförü durdurduğu görüldü. Polis, kadına alkollü olduğu için direksiyon başına geçemeyeceğini ve kendisini almaya gelmesi gereken kişileri araması gerektiğini söylüyor.
Ancak kadın, havaya kaldırdığı ellerini telefonunu almak için bile indiremeyeceğini aksi takdirde kendisine ateş edilmesinden korktuğunu belirtiyor. Kadın, "Daha önce izlediğim bir videoda, polis ellerini indiren bir kişiyi vurmuştu" şeklindeki sözleriyle kendini savunuyor.
Bunun üzerine ise polis kadına, "O videolarda hiç beyaz birini öldürdüğümüzü gördün mü? Unutma biz sadece siyahları öldürürüz" diyor. Görüntülerin yayımlamasının ardından Cobb County Emniyeti, polis memuru Greg Abbott'ın açığa alındığını açıkladı. Ancak avukatına göre bu bir açığa alınma değil. Avukatı Abbott'ın emekliye ayrıldığını söyledi. Görüntülerin yayımlanması ve polisin açığa alınıp alınmaması noktasındaki karışıklığın ardından binlerce kişi sosyal medya üzerinden ABD polisinin ırkçılığına öfkesini dile getirdi.

Yorumlar