ABD, petrol üretimini arttırmak için YPG'ye uzman gönderdi

Suriye'deki petrole sahip olmak için değil korumak için bölgede olduğunu her defasında belirten ABD, terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolü altındaki bölgeye Mısır ve Suudi Arabistan'dan uzmanlar getirtti.

Google Haberlere Abone ol
ABD, petrol üretimini arttırmak için YPG'ye uzman gönderdi

Suriye'de çıkan iç savaşın başlarında bu yanan ülkede bulunan ABD, Türkiye'nin itirazlarına rağmen terör örrgütleriyle işbirliğini sürdürüyor. 

Bölgedeki terör örgütlerine Türkiye'nin uyarılarına rağmen silah ve para yardımı yapmaktan kaçınmayan ABD'nin yeni hedefi petrol oldu.  Suriye'deki petrole sahip olmak değil korumak için bulunduğunu defalarca dile getiren ABD bu açıklamalarının aksine adımlar atmaya devam ediyor.

Terör örgütü tarafından kontrol altında bulunan Deyrizor kırsalında yer alan ve YPG'nin işlettiği Ömer petrol sahasına, ABD tarafından 13 Aralık Cuma akşam saatlerinde Mısırlı ve Suudi Arabistanlı toplam 15 uzman getirildi.

ABD helikopterleriyle Irak üzerinden sahaya intikal eden mühendis ve teknisyenlerden oluşan ekibin, Suriye'nin en büyük petrol sahası Ömer'deki duruma ilişkin verimlilik analizi yapacakları öğrenildi.

AMAÇ ÜRETİMİ ARTIRMAK

Üretimi artırmak için çalışacakları belirtilen ekip, PKK/YPG elemanlarına verimi arttırmak için eğitim verecek. ABD, geçen hafta sahada petrol üzerine eğitim almış kişileri çalıştıracağını duyurmuştu. Söz konusu sahada, iç savaştan önce günlük 75 bin varil civarı petrol çıkarılıyordu.

Yorumlar