11 Ocak 2024 Türkiye gündemindeki gelişmeler

Türkiye gündeminde 11 Ocak 2024 tarihindeki gelişmeler nelerdir? İşte bugünün önemli gelişmeleri:

Google Haberlere Abone ol
11 Ocak 2024 Türkiye gündemindeki gelişmeler

Ercan Havalimanı'nda Basın Açıklaması ve Dr. Suat Günsel Camisi'nin Açılışı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) çeşitli ziyaretler ve etkinliklere katılacak. Yılmaz, Ercan Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak ve Dr. Suat Günsel Camisi'nin açılış törenine katılacak. Program, Lefkoşa'da yerel saat ile 09.00'da başlayacak ve 10.30'da devam edecek.

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR İLE GÖRÜŞME VE KÖY ZİYARETLERİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelecek. Bu görüşme, ikili ilişkiler ve bölgesel konuları ele alacak önemli bir diplomasi faaliyeti olarak görülüyor. Yılmaz'ın programı, Güvercinlik ve Vadili köylerine yapacağı ziyaretlerle devam edecek. Bu ziyaretler, saat 15.35 ve 16.50'de gerçekleştirilecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET GÜNDEMİNDE DİĞER ÖNEMLİ ETKİNLİKLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Programı ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak. Ankara'da gerçekleşecek bu etkinlikler, 10.30 ve 14.00 saatlerinde yapılacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'da partisinin il başkanlığını ziyaret edecek ve teşkilat buluşmasına iştirak edecek. Bu program, 13.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Ankara'da parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret edecek. Bu faaliyetler, 11.00 ve 14.00 saatlerinde planlanmıştır.

EKONOMİ VE FİNANS GÜNDEMİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. Bu veriler, ekonomi ve finans alanındaki uzmanlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek. Ankara'da gerçekleşecek bu açıklama, 14.30'da yapılacak.

DÜNYA DİPLOMASİSİ VE GÜNCEL OLAYLAR

Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'in Gazze’deki fillerinin Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği iddiasıyla Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davanın duruşmaları Lahey'de görülecek. Bu iki günlük duruşmalar, uluslararası hukuk ve diplomasi açısından önem arz ediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bölgedeki insani kriz, Kudüs, Gazze ve Kahire'den izlenecek. Bu gelişmeler, bölgesel ve uluslararası güvenlik ile ilgili önemli sonuçlar doğurabilir.

 

Yorumlar