'Şüphesiz Çin ile savaşa gireceğiz!'

ABD'nin 45'inci Başkanı seçilen Donald Trump'ın göreve gelmesinin ardından ABD ve Çin ilişkileri gittikçe gerilirken, Trump'ın baş stratejisti Steve Bannon, Çin ile savaşa girme ihtimallari üzerine konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Şüphesiz Çin ile savaşa gireceğiz!'

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş stratejisti Steve Bannon'ın Mart 2016'da söylediği sözler ortaya çıktı.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre; Bannon'ın "5-10 yıl içinde ABD'nin Çin ile savaş halinde olacağından hiç şüphem yok" ifadelerini kullandığı belirlendi.  Trump'ın baş stratejisti Bannon, Güney Çin Denizi'ndeki gerginliği iki ülke arasındaki ilişkileri yıprattığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Çinli üst düzey bir yetkili de Trump yönetimindeki ABD'yle savaşın "sadece bir slogan değil" ve "pratik bir gerçek" haline geldiğini açıklamıştı.

ABD'nin yeni savunma bakanı James Mattis son olarak ABD'nin Güney Kore'yi korumak için yeni bir füze savunma sistemini devreye sokacağını açıklamış, Çin yönetimi bu duruma tepki göstermişti.

Trump'ın başkan seçilmesinin ardından Washington ve Pekin yönetimleri arasındaki gerginlik, iki tarafın açıklamalarıyla gittikçe tırmanıyor.

Yorumlar

ihsan bunlar 3. dünya savaşı çıkaracak densiz bunlar dünyanın eşkıyası baş belası bu herif kendini ali kıran baş kesen zannediyor