Mesut Hoşcan: Önce faydalı bir birey sonra futbolcu olacaksınız

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, Eskişehirspor'un alt yapısında yetişen genç futbolculara uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Mesut Hoşcan: Önce faydalı bir birey sonra futbolcu olacaksınız

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, Eskişehirspor'un alt yapısında yetişen genç futbolculara uyarılarda bulundu. Hoşcan, gençlere, "Önce ülkesine faydalı birer birey ardından futbolcu olacaksınız. İyi bir futbolcu olmaktan önce eğitimli birer birey olmalısınız. Gençler futbolun dışında." dedi. Hoşcan, Futbolcu seçiminde artık daha seçici olacaklarını da belirtti.

    Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, Eskişehirspor'un altyapısında yetişen genç futbolcularla bir programda bir araya geldi. Başkan Hoşcan, burada yaptığı konuşmada futbolcuların iyi bir şekilde yetişmesi için onlara iyi şartların sunulması gerektiğini vurguladı.

"BU SİNERJİYLE DAHA İYİ ADIMLAR ATACAĞIZ"

    Amaçlarının A Takıma yeni bir tesis kazandırarak Vali Hanefi Demirkol Tesislerinin tamamıyla altyapıya bırakmak olduğunu aktaran Başkan, "Bunun için daha önce çalışmış bütün dostlarımızı da göreve davet ediyorum. Hepimizin amacı Eskişehirspor’a destekse bu desteği hep birlikte verelim. Biz buna hazırız. Eskişehirli ve Eskişehirsporlu olarak böyle bir ekibe sahip olduğumuz için şanslıyız. Bu sinerjiyi sürdürdüğümüz sürece çok daha iyi işlere adım atacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

"FUTBOLCU SEÇİMİNDE DAHA ÖZENLİ ÇALIŞACAĞIZ"

    Yönetim Kurulu olarak altyapıyla ilgili yaptıkları çalışmalarda farklı bir yapıda ilerlediklerini kaydeden Hoşcan, şöyle konuştu: "Yeni oyuncu seçmelerinde daha özenli ve uzun mesailer harcayacağız. bunun dışında scouting sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda başta altyapımızdaki hocalarımız olmak üzere, birçok hocamıza da bu eğitim verilmeye devam ediliyor."

"GENÇLER FUTBOLUN DIŞINDADA İYİ EĞİTİLMELİ"

Başkan Hoşcan, Gençlerin futbolun dışında da iyi eğitilmeleri gerektiğini vurgulayarak "Onlar için altyapı tesislerinde bilgisayar odaları hazırladık. Ve bunun dışında hazırlanmakta olan satranç ve masa tenisi odaları, ayrıca genç futbolcularımızın yabancı dil eğitimi görmeye başlayacakla." diye konuştu.

Altyapıdaki genç oyuncularla bir süre daha sohbet eden Hoşcan, "Bu iyileştirmelerin hepsi sizin için. Futbolu hocaların hocası Kamuran Yavuz’dan öğreniyorsunuz. Bunun da ötesinde Eskişehirsporlu olma ruhunu hep birlikte taşıyoruz. Sadece futbolcu olarak değil, sosyal ve kültürel ilişkilerimizi de geliştireceğiz. Önce ülkenize faydalı birer birey ardından futbolcu olacaksınız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar