Beşiktaş, Santos ile yolları ayırdı

Beşiktaş son dönemlerde alınan yenilgiler nedeniyle Santos ile yollarını ayırma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş, Santos ile yolları ayırdı

Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, son olarak Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı ve bu sonuçla birlikte 5 maçlık galibiyet alamama serisini sürdürdü. 22:40 itibarıyla güncellenen haberlere göre, 7 Ocak'ta göreve başlayan Portekizli teknik direktör Fernando Santos ile yollar ayrıldı.

Beşiktaş, Santos'un görev süresi boyunca toplamda 16 maç yönetti; bu maçlardan 7'sini kazandı, 4'ünde berabere kaldı ve 5'inde mağlubiyet yaşadı. 69 yaşındaki Santos, bu süreçte takımıyla 3 kupa maçına çıktı ancak sonuçlar beklentileri karşılamadı.

BİR SEZONDA EN AZ 4 İSİM DEĞİŞTİ

Bu sezon teknik direktör konusunda sıkıntılar yaşayan Beşiktaş, Şenol Güneş ile başladığı sezonun ardından Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay gibi isimlerle yola devam etme kararı aldı. Ancak bu değişiklikler de takımın kötü gidişatını durdurmak için yeterli olmadı.

Altyapı sorumlusu Serdar Topraktepe, Santos'tan önce takımın başında geçici bir süre görev aldı ve 20 günlük süreçte 3 maça çıktı. Santos'un ardından Beşiktaş yönetimi, teknik direktörlük görevini tekrar Serdar Topraktepe'ye emanet etti.

Beşiktaş tarafından yapılan resmi açıklamada, "Fernando Santos ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Santos'a hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz. Futbol A Takımımızın Teknik Sorumluluğunu sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe yapacaktır," ifadelerine yer verildi.

Yorumlar