Eskişehirspor: Gayret ve ümidimiz kulübün ceza almasını önlemek

Eskişehirspor Kulübü, bugün Cenevere’de UEFA Tahkim Kurulu'nda savunma yapacak. Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, savunma için hazır olduklarını söyledi. Gayret ve ümitlerinin kulübün ceza almasını önlemek olduğunu belirten Hoşcan, “Süreci...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirspor: Gayret ve ümidimiz kulübün ceza almasını önlemek

Eskişehirspor Kulübü, bugün Cenevere’de UEFA Tahkim Kurulu'nda savunma yapacak. Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, savunma için hazır olduklarını söyledi. Gayret ve ümitlerinin kulübün ceza almasını önlemek olduğunu belirten Hoşcan, “Süreci cezasız sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Ancak olası tüm gelişmelere de hazırlıklıyız. Yol haritamız ve stratejilerimiz, olası gelişmelere göre belirlenmiştir.” dedi.

Kulübün internet sitesinden bir açıklama yayınlayan Hoşcan, UEFA'nın ağır Mali Fair-Play koşullarını yerine getirerek UEFA Lisansını almanın ve kulübün FIFA/CAS nezdindeki davalarını sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşarken, UEFA'dan gelen yazının kendilerini şoke ettiğini belirtti.

Fakat camianın bunun üzerine hemen toparlanarak çalışmalarına başladığını aktaran Hoşcan, savunma konularını ve başlıklarını özenle belirlediklerini, kendi ekibinin çalışmalarının yanı sıra uluslararası spor hukuku bürosundan aldıkları danışmanlık hizmeti ile çalışmalarını şekillendirdiklerini dile getirdi.

Bugün 14:00'de UEFA Tahkim Kurulu'nda savunmalarını gerçekleştireceklerinin altını çizen Hoşcan, “Gayret ve ümidimiz kulübümüzün ceza almasını önlemektir. Süreci cezasız sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Ancak olası tüm gelişmelere de hazırlıklıyız. Yol haritamız ve stratejilerimiz, olası gelişmelere göre belirlenmiştir.” diye konuştu.

Kamuoyunda bu sürecin 5 Haziran'da sonuçlanacağına ilişkin bir kanaat oluşmuş olduğunu gördüklerini aktaran Hoşcan, ancak edindikleri bilgiler doğrultusunda sürecin FIFA/CAS 'da sonuçlanma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Hoşcan, “Bizim gayret ve amacımız, 23 Haziran'da yapılacak Avrupa Ligi kura çekimine kadar süreci lehimize yönetmek ve sonuçlandırmaktır.Tüm camiamızın bilmesini isterim ki;Ben ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, çalışanlarımız kulübümüzün hak ve menfaatlerini korumak için teyakkuz halindedir.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar