Beşiktaşlı taraftarlar, TFF'yi protesto etti

Beşiktaşlı taraftarlar, son günlerde Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendilerine yönelik verdiği kararlara tepki olarak protesto gösterisi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaşlı taraftarlar, TFF'yi protesto etti

Beşiktaşlı taraftarlar, son günlerde Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendilerine yönelik verdiği kararlara tepki olarak protesto gösterisi yaptı.
    Siyah-beyazlı taraftarlar, İTÜ M0etro istasyonu önünde toplandıktan sonra TFF’nin İstinye'deki merkez binasına doğru yürüyüşe geçti.
    Yaklaşık 2 bin kişilik grup 20 dakikalık yürüyüşün ardınan TFF önüne geldi. Taraftarlar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet ederken, kendi başkanları için de “Fikret Orman nerede?" diye tezahüratta bulunarak, kulübün sahipsiz bırakılmaması gerektiğini ima eden tezahüratlarda bulundu.
    Siyah-beyazlı taraftarlar ayrıca, Kasımpaşa-Beşiktaş maçının yeniden oynanması gerektiğini de savunarak, "Futbolun katili Türk hakemleri" diye slogan attı.
    45 dakika süren gösteri sonunda Beşiktaşlı taraftarlar basın açıklaması yaparak olaysız bir şekilde dağıldı. Taraftarların yaptığı basın açıklaması şöyle:
    "Rakiplerimizle mücadele ederken, hakemin yanlış kararı bizim lehimize olsa da sahadaki adaletsizliği, rakibimizin hakkının yenmiş olmasını görmemezlikten gelmeyiz. Hayatın içindeki her türlü adaletsizlik ve haksızlık, sahalarda da, sokaklarda da tarafımızca reddedilir demiştik. Bu duruşumuzdan da asla vazgeçmeyiz. Eğer bir müsabakada üç puanı hakkaniyet çerçevesinde yitirmişsek 'hep denedin hep yenildin, yine dene yine yenil, daha iyi yenil' der ve geçeriz. Kasımpaşa ile oynadığımız maçta hakemin yanlı kararları müsabakanın sonucuna direkt tesir etmiş, oyuncularımız haksız cezalar almış, televizyon ekranlarında sahaya giren provakatör üzerinden Beşiktaş itibarsızlaştırılmaya çalışılmış, saldırganlık ve yapılan haksızlıklar meşru kılınmıştır. Durum ortada. Bir kişinin ya da tek bir kurumun kusurundan bahsetmiyoruz. Bu kokuşmuşluk, bu korkunç adaletsizlik ve dehşetengiz vicdansızlık her yeri sarmış durumda. Arsız emek hırsızlarını, haramileri uyarıyoruz; Beşiktaş'tan elinizi çekin. Madem ki ne hakemliğiniz var ne de hakimliğiniz, o halde bulunduğunuz makamları daha fazla işgal etmeden derhal istifa edin. Bir de hatırlatma yapalım. Bizim sırtımızdan kurban kesme heveslileri de şunu iyi bilsin ki Beşiktaş'ın alet edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyiz. Cüret etmeyin. Söz bitti."
CİHAN

Yorumlar