Antalya'da satranç şöleni

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası'nda, 6 ilden yaklaşık bin 600 sporcu mücadele ediyor

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da satranç şöleni

ANTALYA (AA) - Antalya'da katılımın fazla olmasından dolayı uygun salon bulunamadığı için daha önce ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası, başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliğinin, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle Cam Piramit Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği turnuvaya, Antalya'nın yanı sıra Muğla, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar ve Denizli illerinden yaklaşık bin 600 sporcu katıldı.

Rakiplerini yenmek için bütün dikkatlerini satranç tahtasına vermeye çalışan çocuklardan bazıları yenilince gözyaşı döktü. Salonun dışında bekletilen aileler kongre merkezinin camlarının önünde toplanarak çocuklarının oyununu izlemeye çalıştı.

Sporcular ve aileleriyle birlikte konuk sayının 3 bin kişiyi geçmesinden dolayı kongre merkezinde yoğunluk yaşandı.

Kongre merkezinin yeşil alanını adeta piknik yerine çeviren sporcular ve aileleri, güneşli havanın tadını çıkardı. Çocuklar müsabakalara verilen aralarda parkta oynayarak zaman geçirirken, anne ve babaları ise çimlerde oturdu.

Turnuva hakkında AA muhabirine bilgi veren Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Osman Akdoğan, turnuvanın bu yıl yedincisini yaptıklarını söyledi.

Turnuvaya 7-14 yaş grubunda bin 136, 5-6 yaş grubunda ise 500'e yakın minik sporcunun katıldığını belirten Akdoğan, Cam Piramit'in bu tür organizasyonlar için çok uygun olduğuna işaret etti. Bu imkanı tanıdığı için Antalya Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Akdoğan, aileleriyle gelen çocukların turnuvayı adeta bir şenlik havasında yaşadıklarını kaydetti.

Akdoğan, turnuvada ilk 3 dereceye girenlere kupa, tüm sporculara ise katılım madalyası verileceğini bildirdi.

Yorumlar