CNR Kitap Fuarı 19 ülkenin katılımıyla açıldı

CNR kitap fuarını üçüncü kez kapılarını kitap severlere açtı. Fuarın bu yılki bölümüne, Arjantin, Almanya, İngiltere, Arnavutluk, Meksika ve Bolivya'nın da aralarında yer aldığı 19 ülkeden ne mutlu ki 104 yabancı yayın evi katılıyor.

Google Haberlere Abone ol
CNR Kitap Fuarı 19 ülkenin katılımıyla açıldı

Son Haberler Logo

CNR Holding ve Basın Yayın Birliği iş birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği desteğiyle düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu 3. CNR Kitap Fuarı açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, açılışta yaptığı konuşmada, önceki günlerde İstanbul'da gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi toplantısına Türkiye'nin başkanlık yaptığını anımsatarak, "Toplantının konusu kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilirliğiydi. Somut kültürel mirası konuştuk, ama asıl kültürel miras bence somut olmayan kültürel miras, yani insanlığın üzerinde yükseldiği evrensel değerlerdir yani muhafaza etmemiz gereken, kalbimizdeki iyilik duygusudur" diye konuştu.İstanbul Valisi Vasip Şahin de "Başta Basın Yayın Meslek Birliği olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın bakanımıza da Kültür Bakanlığı olarak yanımızda bulundukları ve verdikleri destek için ayrıca şükranlarımızı arz ediyorum" dedi.

400 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Pozitif Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Mustafa Tokatlı da fuara ilişkin şu bilgileri verdi:  "Bu yıl üçüncüsünü açtığımız fuara 600'ün üzerinde marka katılıyor. Fuarın onur yazarı ise Prof. Dr. Semavi Eyice. Fuarı 400 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. 25 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiğimiz fuara Arjantin, Almanya, İngiltere, Arnavutluk, Meksika ve Bolivya'nın da aralarında yer aldığı 19 ülkeden ne mutlu ki 104 yabancı yayınevi katılıyor. Anadili Arapça olan Suudi Arabistan, Filistin, Yemen, Tunus, Ürdün, Yemen ve Berlişik Arap Emirlikleri'ndense 85 yayıncı fuarın Arap yayıncılığı özel bölümünde yer alıyor."

 

900'ün üstünde imza, söyleşi, sergi, atölye çalışmaları gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği fuar, 13 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar