Telefonla dolandırıcılık bu kez son anda engellendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde telefonla dolandırıcılık yapmak isteyen iki kişi Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından engellendi. Dolandırıcılık olayında engellenen paranın yaklaşık 100 bin lira olduğu öğrenildi.Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Telefonla dolandırıcılık bu kez son anda engellendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde telefonla dolandırıcılık yapmak isteyen iki kişi Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından engellendi. Dolandırıcılık olayında engellenen paranın yaklaşık 100 bin lira olduğu öğrenildi.

Türkiye genelinde önüne geçilemeyen dolandırıcılık olaylarının ikisi daha bugün Ereğli'de yaşandı. Telefonla aranan birisi bayan 2 kişi, çeşitli nedenlerle dolandırılmaya çalışıldı. Ereğli'de oturan iki kişinin telefonlarından, terör örgütüne yardım ve yataklık ile başsavcı eşinin rahatsız edildiği şeklinde arandığı, kendilerinin bu olaydan kurtulmaları için para göndermeleri gerektiğinin söylendiği, ilk kişinin yaklaşık 25 bin lira, bir bayanın ise ziynet eşyaları ve nakit para ile birlikte yaklaşık 75 bin lirayı yatırmak üzere iken, yakınlarının durumu polise bildirmeleri ile engellendi. Yapılan görüşmeler sonrasında iki kişi için telefon hattı üzerinde işlem yapıldığı ve araştırma başlatıldığı öğrenildi.

Yetkililer, telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, bu tür telefonla arayan kişilerin emniyete bildirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

CİHAN

Yorumlar