Silvan Barajı bölgesinde yapılan karakolun duvarını yıktılar

Diyarbakır'da yüzünü kapatan bir grup, Silvan ilçesinde devam eden bölgenin ve Atatürk Barajı'ndan sonraki en büyük devlet yatırımı olan Silvan Barajı'nın güvenliğini sağlayacağı belirtilen karakol inşaatının duvarlarını yıktı....

Google Haberlere Abone ol
Silvan Barajı bölgesinde yapılan karakolun duvarını yıktılar

Diyarbakır'da yüzünü kapatan bir grup, Silvan ilçesinde devam eden bölgenin ve Atatürk Barajı'ndan sonraki en büyük devlet yatırımı olan Silvan Barajı'nın güvenliğini sağlayacağı belirtilen karakol inşaatının duvarlarını yıktı. Dün akşam üzeri meydana gelen olaydan sonra jandarma üç farklı yolu kapatarak, bölgedeki köylerde ikamet edenlerin dışında girişlere izin vermedi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinden sonra karakol eylemi Silvan'da yapıldı. Dün akşam saatlerinde aralarında BDP'lilerin de bulunduğu bir grup, Silvan'ın Boyunlu, Bayrambaşı ile Ormandışı köyleri arasında kalan bölgede Silvan Barajı Babakaya Tüneli'nin güvenliğini sağlamak için yapımına başlanan güvenlik kulesi inşaatını protesto etti. Bölgeye yakın yere çadır kuran grup eylem yaptıkları yere İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK'nın sözde bayraklarını astı.

Eylemcilere Silvan Belediyesi Eş Başkanı Melikşah Teke, BDP Yenişehir Belediye Eş Başkanı Ülkü Baytaş, BDP Diyarbakır ve ilçe yöneticileri de destek verdi. Eylemin ikinci gününde jandarma bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Silvan'ın Boşat, Bayrambaşı ile Batman Barajı yolunda önlem alan jandarma eylem yapılan yere kimsenin geçmesine izin vermedi.

Diyarbakır Valiliği ise eylemle ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu bölgede yeni bir karakol inşaatının olmadığını, daha önceden devam eden bir çalışma olduğu belirtti. Valiliğin açıklamasında, "Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Bayrambaşı bölgesinde yapımı devam eden baraj inşaatı bölgesinde karakol yapıldığı bahanesiyle yaklaşık 80 kişi tarafından protesto eylemi başlatılmıştır. Söz konusu bölgede yeni bir karakol inşaatı planlaması mevcut olmayıp, inşasında devam eden tesis ve sanat yapıları, baraj inşaatı ve güvenliği maksadıyla yürütülen çalışmalardan oluşmaktadır.” denildi. CİHAN

Yorumlar