Sıcaklar tavan yaptı, camiler otele döndü

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Diyarbakırlıları bunalttı. 40 dereceyi aşan sıcaklardan bunalan Diyarbakırlılar, tarihi sur diplerindeki parklar ve klimalı camilere akın ediyor. Çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye...

Google Haberlere Abone ol
Sıcaklar tavan yaptı, camiler otele döndü

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Diyarbakırlıları bunalttı. 40 dereceyi aşan sıcaklardan bunalan Diyarbakırlılar, tarihi sur diplerindeki parklar ve klimalı camilere akın ediyor. Çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Oruç ve sıcakların etksiyle halsiz düşen vatandaşlar, ibadetlerini yerine getirmek için gittikleri camilerde yatarak zaman geçiriyor.

Özellikle oruç tutan vatandaşlar, klimaların her saat çalıştığı tarihi Ulu Cami'yi, Diyarbakır Sur'larını ve ağaç gölgeliklerini mekan seçiyor. Vatandaşlar, hava sıcaklığının etkili olduğu öğle ve ikindi namaz arasındaki zamanı, camilerde uyuyarak geçiriyor. Vatandaşlardan Ali Asena Ramazan ayının çok güzel geçtiğini ancak artan sıcaklılar kendilerini etkilediğini belirtti. Sıcaklıklardan dolayı vatandaşlar camilerde zaman geçirdiğini anlatan Asena, "Vatandaşlar camilerde yatıyor,namaz saatinde ise namazlarını kılıyorlar. Kimse ayakta yok. Ondan güzeli de yok. Oruç çok güzel gidiyor. Cami serindir. Camilerde uyumak günah değildir. Çünkü dışarısı çok sıcak vatandaşlar bulanıyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar