Seyfe Göleti buz tuttu

Kırşehir’in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü'nü besleyen en önemli kaynak Seyfe Göleti son günlerdeki aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Seyfe Göleti buz tuttu

Kırşehir’in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü'nü besleyen en önemli kaynak Seyfe Göleti son günlerdeki aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, Seyfe Göleti'nin tamamen donduğunu açıkladı. 10 gündür havaların soğuk geçmesiyle göletin yüzeyinin 20 santimetre buz tuttuğunu söyleyen Çetiner, çevredeki yaban hayvanların su ve yiyecek ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çektiğini ifade etti. Yaz aylarında olta balıkçılığı yapılan gölette, balıkçılar kışında buzu kırarak olta attıklarını vurgulayan Çetiner şunları söyledi: "Yaklaşık 10 gündür sudaki don olayı devam ediyor. Tabi ki buradaki suyun donmasıyla beraber göle su akışı zayıfladı. Ayrıca buradan besinlerini sağlayan yaban hayvanlarının besin oranı azaldı. Artı su içme olanakları zayıfladı. Orman su işleri şube müdürlüğünce gerekli çalışmalar yapılıyor, ama ben çevreci dostların, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda doğaya besin bırakmalarını yaban havyalarının hayatlarına yardımcı olmalarını arzu ediyorum. Tabi ki bu arada avcılarımızın da daha titiz olmalarını arzu ediyorum. Ayrıca bu göletimizde yazları olta balıkçılığı yapılıyordu. Şu an buzun altındaki suda balıklarımızda var. Tabi ki bunlara biz müdahale edemiyoruz. Sanırım onlar besinlerini sağlıyorlardır. Şu an göremediğimiz buz tabakasının altında canlılar da yaşıyor. Balıklarımız bahara inşallah sağlıklı olarak çıkarlar." CİHAN

Yorumlar