Ramazan öncesi müftüden imamlara dünya kupası uyarısı

Adana Müftüsü Arif Gökce, teravih namazlarını hızlı kıldıran imamları uyararak, “Cemaati dünya kupası maçlarına yetiştireceğim diye namazı, tadil-i erkanın dışına çıkarmayın. Bizim kupamız Ramazan'da belli. Allah’ın kupasını...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan öncesi müftüden imamlara dünya kupası uyarısı

Adana Müftüsü Arif Gökce, teravih namazlarını hızlı kıldıran imamları uyararak, “Cemaati dünya kupası maçlarına yetiştireceğim diye namazı, tadil-i erkanın dışına çıkarmayın. Bizim kupamız Ramazan'da belli. Allah’ın kupasını almak için Ramazan'ı iyi değerlendireceğiz inşallah.” dedi.

Brezilya’da düzenlenen dünya kupası maçlarının bazıları saat 23.00’te başlıyor. Özellikle batı illerinde yatsı namazı vakti ise 22.30’dan sonra giriyor. Müftü Arif Gökce, Ramazan ayında müftülük olarak Adana’da yapacakları etkinlerle ilgili basın toplantısı yaptı. İl Müftülük binasındaki toplantıda teravih namazlarını hızlı kıldıran imamlara seslenen Gökce, “Cemaati dünya kupası maçlarına yetiştireceğim diye çok hızlı namaz kıldırmayın. Bizim kupamız Ramazan'da belli. Allah’ın kupasına adayız biz. Allah’ın kupasını almak için ramazanı iyi değerlendireceğiz inşallah.” diye konuştu.

Hızlı kıldırarak namazı amacı dışına çıkaranlara bir takım yaptırımlar uygulayacaklarını aktaran Müftü Gökçe, “Gerekirse o hocamızı geçici olarak görevden bile uzaklaştırabiliriz.“ ifadelerini kullandı. Teravih namazlarını hızlı kıldıran imamlara yönelik tedbir aldıklarını belirten Müftü Gökce, “Çok hızlı kıldıran imam arkadaşlarımızın tadil-i erkâna uygun şekilde namaz kıldırmaları için gerekli uyarılar yapılmıştır. Çok hızlı namaz kıldırmak suretiyle namazın belli kurallarının ihlal edilmesi doğru değildir. Ama cemaati de sıkmamak için, camiye teşvik için gerekli tedbirler alınacaktır. Ama namazdan çalma diye tabir edebileceğimiz namazın tadil-i erkânından herhangi bir eksiltme olmayacak. Bu konuda görevlilerimizi takipteyiz. Bu şekilde namaz kıldıran imamlarımızı usulünce uyarmalı. Nereye yetişeceğiz. Bir araç böyle Deli Dumrul gibi hızlı bir şekilde giderse bir yere toslaması kaçınılmaz. Namazı amacı dışına çıkaranlara bizler de cemaat de fırsat vermesin.” şeklinde konuştu.

Müftü Gökce, fıtır sadakalarının ve aynı zamanda fidye miktarının en az 10 TL olduğunu söyledi. Yetim, öksüz, kimsesiz ve birçok kişiyle ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirten müftü, şehit ailelerinin ziyaret programlarının da düzenlendiğini belirtti. Gökce, bunun yanı sıra Suriye’den gelen vatandaşlara sahip çıkılması konusunda gerekli uyarıların yapıldığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar