Müezzinoğlu: Kan uyuşmazlığı için ilaç sorunu bugün çözülecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, piyasada bulunmadığı belirtilen kan uyuşmazlığı ilaçlarıyla ilgili sorunun bugün çözüleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Kan uyuşmazlığı için ilaç sorunu bugün çözülecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, piyasada bulunmadığı belirtilen kan uyuşmazlığı ilaçlarıyla ilgili sorunun bugün çözüleceğini söyledi. İlaçla ilgili zaman zaman sorun ve sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Müezzinoğlu, “İlaç politikalarında ve dövizde olan değişiklikler ilaç maliyetlerinde zaman zaman bazı ilaçlarda sıkıntı yaşamamıza vesile oluyor. Onları da çok kısa süreli bazen 3-5 günde bazen 1 haftada çözüyoruz. Kan ilacı ile ilgili bugün saat 10.00’da Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) son kararını verecek ve bir sorun yaşatmadan vatandaşlarımızın sorunu çözülmüş olacak.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında Kalan Öğrencilere Sağlık Taraması Yapılmasına Dair Protokol’ imzaladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez binasında imzalanan protokol kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 350 yurtta kalan 300 bini aşkın üniversite öğrencisi gönüllülük esasına dayalı olarak göz, diş ve cilt taramasından geçirilecek.

Protokol’ün ardından Bakan Müezzinoğlu ve Kılıç basın mensuplarının soruların cevapladı. Bir gazetecinin, “Kan uyuşmazlığı ile ilgili ilaçların piyasada bulunmadığı gündemde. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Müezzinoğlu şu cevabı verdi; “İlaçla ilgili zaman zaman kamuoyu olarak da sağlık hizmeti sunan Sağlık Bakanlığı olarak kısa süreli sorunlar ve sıkıntılar yaşıyoruz. Biz hükümet olarak AK Parti yönetimi ve Sağlık Bakanlığı olarak hiçbir vatandaşımızın sağlıkta ihtiyacı olan herhangi bir hizmete ulaşması konusunda bir engel kalmaması için samimi duyarlılığımız var. Bunu da geçtiğimiz 11 yılda başarı ile bu günlere getirdik. İlaç politikalarında ve dövizde olan değişiklikler ilaç maliyetlerinde zaman zaman bazı ilaçlarda sıkıntı yaşamamıza vesile oluyor. Onları da çok kısa süreli bazen 3-5 günde, bazen 1 haftada çözüyoruz. Kan ilacı ile ilgili bugün saat 10’da EKK son kararını verecek ve bir sorun yaşatmadan vatandaşlarımızın sorunu çözülmüş olacak.”

BAKAN'A ÖLEN MUHARREM BEBEK SORUSU

Başka bir gazetecinin, “Van’da hayatını kaybeden Muharrem Taş ile ilgili başlatılan soruşturmada gelinen aşama nedir? Her hangi bir görevden alma olur mu?” sorusuna Müezzinoğlu, “Henüz müfettiş raporu bana gelmedi. Daha ileri bir cümle söylemek durumunda değilim. Bazı konularda duruşumuz gerek sağlık hizmetleri ve gerekse ülkemizin dinamiklerini sıkıntıya sokacak bir duruş olmalı. Bir acil sağlık hizmetlerinde bugün dünyaya örnek olabilecek hizmetleri yapabilen bir ülkeyiz. 15 gün önce Kazakistan’da kaza yapmış TIR şoförümüzü kırıkları dolayısıyla ambulans uçağımız aldı ve getirdi. Daha önce milli atletimizi aldı getirdi Londra’dan. Hindistan’dan hastamızı aldı getirdi. Bütün bunları dünya kamuoyunda Türkiye’nin sağlık dinamikleri adına yakaladığı prestijleri ve saygınlığı hiç arzu etmediğimiz çok istisnai ve çok olağanüstü bir durumdaki bir fotoğrafla ısrarla ve inatla zedelemeye de kimsenin hakkı yok. Bunu yapmamalıyız. Sağlıkta tabi ki eksiğimizi görmeliyiz, hatamız varsa görmeliyiz. Ama bir mezra ki yalnız bir aile yaşıyor ve telefon bağlantısı baba ile tek iki defa kurulabiliyor biz kuramıyoruz o bir korucu ile kuruyor bir de gecenin saat üç buçuğunda amca ile biz kurabiliyoruz halbuki çocuk iki de ölmüş oluyor. Amca da bizi aradığında çocuk hala hasta diyebiliyor ve hasta olan çocuğun neyi var deyince herhangi bir bilgi yok, mevsimsel hastalık diyor. Böyle bir olayı sağlık dinamiklerimizin çok sıradanmış gibi bir noktaya taşınmasını da hele hele siyasi polemik yapılmasını da açıkçası kendimize yaptığımız bir kötülük olarak değerlendirmek istiyoruz. Biz insanımızın her türlü sağlık hizmetine hakkaniyetli ve engelsiz ulaşımında Türkiye örnek gösterilen bir ülke. Bunu da başarı ile sürdüreceğiz hatası, yanlışı ve kusuru olan onun bedelini ödeyecektir.” cevabını verdi.

Gazetecilerin, “Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanma ile ilgili talebini nasıl değerlendirirsiniz” sorusuna Bakan Kılıç, “Bu tamamen hukuki bir konudur. Bizim alanımız değil, tamamen adaletin ve hukukun alanıdır. Buradaki çalışmaların nasıl devam edeceğini beraber göreceğiz. Bunun sonucunda nasıl bir yola gireceği o çalışmaların sonunda belli olacaktır.” cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar