Mersin'de eylemcilere polis müdahalesi

Mersin'de, Soma'daki maden faciasını bahane ederek AK Parti binasına yürümek isteyen grup, ortalığı savaş alanına çevirdi. Eylemciler, kaldırım taşları ile Çevik Kuvvet polislerine saldırdı. Polis, eylemcilere gaz bombası ile müdahale...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de eylemcilere polis müdahalesi

Mersin'de, Soma'daki maden faciasını bahane ederek AK Parti binasına yürümek isteyen grup, ortalığı savaş alanına çevirdi. Eylemciler, kaldırım taşları ile Çevik Kuvvet polislerine saldırdı. Polis, eylemcilere gaz bombası ile müdahale etti.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasını protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup, Forum Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Sloganlar atarak açtıkları pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takip ederek İnönü Bulvarı üzerindeki AK Parti Yenişehir ilçe binasına yaklaştı. Gruptakiler, burada tedbir alan Çevik Kuvvet polislerini görünce yanlarında getirdikleri kaldırım taşları ile saldırmaya başladı. Uyarılara aldırmayan gruptakiler, çöp konteynırlarını kendilerine siper ederek polis ekiplerine iyice yanaştı.

Gruptakilerden bazıları, ellerindeki kaldırım taşlarını atarken bazıları ise sapan kullanarak saldırısını sürdürdü. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri kalabalığın üzerine gaz bombası ile plastik mermi attı. Uzun süre eylemlerini sürdüren guruptakiler, atacak taş bulamayınca bir müddet sonra çekilerek Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı çöp konteynırları ile kapatmaya çalıştı. Buradan Adnan Menderes Bulvarı'na çıkan eylemcilerden 10'u Çevik Kuvvet ekipleri tarafından göz altına alındı.

CİHAN

Yorumlar