Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi başladı

Manisa Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım Artı Organizasyonu işbirliğiyle, ildeki gıda, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, verimliliğin artırılması, ihracat olanaklarını artırılması amacıyla Manisa...

Google Haberlere Abone ol
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi başladı

Manisa Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım Artı Organizasyonu işbirliğiyle, ildeki gıda, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, verimliliğin artırılması, ihracat olanaklarını artırılması amacıyla Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi düzenlendi.

    Manisa'nın tarım, hayvancılık ve gıda sektörüne yön vermesi beklenen ve bu sene birincisi düzenlenen zirve, Anemon Otel'de başladı. 3 gün sürecek zirveye üretici, kooperatif, birlik, firma, borsa, üniversite ve araştırma enstitülerinden yaklaşık 500 kişi katıldı.

    Zirvenin Manisa'da gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesini sağlamak, ihracat olanaklarını arttırmak, bakanlığın teşviklerinin konuşularak yeni yatırımlar kazandırmak olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, bu zirvenin gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara çözüm getireceğine, geleceğe ışık tutacağına inandıklarını söyledi.

    Manisa'nın tarım, gıda ve hayvancılık alanında ortaya konan geleceğe yönelik bir planı olmadığını dile getiren Çebi, üç gün sürecek zirvede bu planın hazırlanacağını ve kısa, orta ve uzun vadede eylem planlarının uygulamaya konacağını kaydetti. Çebi, "Manisa'nın tarım alanında önünü görmesi gerekiyor. Zirvede ilimizin tarım, hayvancılık ve gıda alanında bir eylem planının hazırlanması sağlanacak. Eylem planı çerçevesinde kısa, orta ve uzun vadede neler yapılacağını ortaya koyacağız. Avantajlarımız, dezavantajlarımız, fırsatlarımız ortaya çıkacak. Zirveden sonra elimizde tarım alanında bir belge olmuş olacak. Özellikle yatırım yapacak firmalara yararlı olacak bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca üretici de kendisine bir yön çizmiş olacak.” dedi. Çebi, zirvenin sonuncunda bir rapor oluşturulacağını ve oluşturulacak rapor ile Manisa'nın tarım gıda ve hayvancılık yönünde gelecekteki eylem planını çıkarılacağını sözlerine ekledi.

    Zirvede, üreticiler, kooperatifler, birlikler ve firmalar kendi sektörlerindeki sorunları gündeme getirirken, bir taraftan da çözüm önerileri üretti. Zirve 10 Mayıs Cuma günü protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenecek toplantıda sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla son bulacak. CİHAN

Yorumlar