Kuyumcuyu, baltayla girip torbayla soydular

İstanbul'da kuyumcuları hedef alan ve lüks araçla hırsızlık yapan çete Esenyurt'ta ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kuyumcuyu, baltayla girip torbayla soydular

İstanbul'da kuyumcuları hedef alan ve lüks araçla hırsızlık yapan çete Esenyurt'ta ortaya çıktı. Yüzleri maskeli ve elinde balta olan hırsızlar 5 dakika içerisinde yaklaşık 5 kilogram altını alarak kaçtı.

Esenyurt'ta lüks bir ciple kuyumcuya gelen yüzü maskeli ve elinde balta olan hırsızlar 5 dakika içerisinde piyasa değeri yarım milyon lira olan 5 kilogram altını çaldı. 4 hırsızın gerçekleştirdiği soygun iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Saat 05.30 sıralarında lüks ciple kuyumcunun önüne gelen hırsızlar ilk önce kepenkleri baltayla kırıyor. Ardından iş yerinin cam kapısını demir levye ile açan hırsızlar hemen işe koyuluyor. Alarmın çalmasına aldırış etmeden tezgahta bulunan altınları bellerine bağladıkları torbalara dolduran hırsızlar yaklaşık 5 dakika içinde kuyumcuyu soyuyor. Hırsızlardan biri ise son olarak elindeki baltayla camekanı kırarak kalan altınları alıyor. Hırsızlar geldikleri cipe binerek hızla olay yerinden uzaklaşıyor.

Kuyumcunun sahibi Murat Kobaz, "4 kişi siyah bir ciple geliyorlar. Kepenkleri kırıp bellerine bağladıkları torbalara altınları doldurup çıkıyorlar. En son çıkarken baltayla camekanı kırıp oradaki altını da alıyorlar. Daha önce komşularımızın başında geldi bu olay. Çerkezköy’de tanıdığım kuyumcu bir arkadaşımın da iş yeri aynı şekilde soyuldu. Hatta bir gün önce farklı bir yerdeki bize ait iş yerimiz devriye gezen polisin fark etmesiyle soyulmaktan kurtuldu.” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’DE AYNI YÖNTEMLE SOYGUN YAPILMIŞ

Tekirdağ Çerkezköy’de de aynı yöntemle bir kuyumcunun soyulduğu öğrenildi. Soyguncuların aynı kişiler olabileceğini anlatan kuyumcu Sinan Şen, hırsızlığın aynı yöntemler kullanılarak ve kullanılan aracın dahi aynı olduğunu kaydetti. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, aynı kişilerin daha önce de aynı marka lüks ciple İstanbul başta olmak üzere, Tekirdağ Çerkezköy ve Marmara Ereğlisi’nde kuyumcu soygunu gerçekleştirdiklerini belirledi. Polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. CİHAN

Yorumlar