Küçük gelinin otopsi raporu tamamlandı

Siirt'in Pervari ilçesinde av tüfeğiyle hayatını kaybeden Kader Ertem'in otopsi raporu tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Küçük gelinin otopsi raporu tamamlandı

Siirt'in Pervari ilçesinde av tüfeğiyle hayatını kaybeden Kader Ertem'in otopsi raporu tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında yapılan otopsi sonucu düzenlenen raporda, " 15-16 yaşlarında kahverengi saçlı, 50-60 kilogram ağırlığında buğday tenli kadın cesedi üzerinde yapılan otopsi sonucunda göbek deliğinin 3 santimetre üzerinde av tüfeği saçma taneleri toplu girişi yarası tespit edildi. Çenede sağ solda 7x3 büyüklüğünde mor renkli ekimozlar izlendi. Vücut bütünlüğünde başkaca bir şey tespit edilemedi." denildi.

Van'ın Çatak ilçesinde 2,5 yıl önce ailelerin onayı üzerine Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Düğümcüler köyünde oturan Mehmet Atak ile resmi nikahsız olarak yaşamaya başlayan Kader Ertem'in şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında Kader Ertem'in otopsisi yapıldı. Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside düzenlenen raporda ölüm nedeni şöyle açıklandı: "Cesetten otopsi sırasında 1 plastik tapa ve 14 saçma tanesi elde edildi. Kişinin ölümünün av tüfeği saçma taneleri toplu girişi sonucu gelişen iç organ harabiyeti, iskelet kemik kırıkları, büyük damar yaralanması, iç kanama ve dış kanama meydana geldiği anlaşılmış, cesedin gerçek yaşına için röntgen ve grafikler çekilmiş daha sonra Pervari ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na teslim edilmiştir." denildi.

"1997 YILINDA CEZAEVİNE GİRDİĞİMDE KIZIM 40 GÜNLÜKTÜ"

Raporda cesedi teşhis eden Kader Ertem'in babası Musa Ertem'in ifadeleri yer aldı. Kızının 16 yaşında olduğunu belirten Ertem, "Nüfusa göre kızım küçük gözükmektedir. Sebebi de 1997 yılında cezaevine girdiğimde kızım Kader 40 günlüktü. Bu nedenle kızımın yaşını bu durumdan tespit ediyorum. Kızım 2 senedir evlidir ve 2 erkek çocuk doğurmuştur. Bunlardan büyük olanı bildiğim kadarıyla 1 yaşında. Küçük olanı yakın zamanda vefat etmiştir. Kazım kocasının ailesiyle ikamet etmekteydi. Başka diyeceğim yoktur." şeklinde ifade verdi.
CİHAN

Yorumlar