'Kitap okumada da süt içmede çocuklara rol model anne ve baba olmalı'

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üreticileri Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, ülkede çay ve gazlı içecekler yanında süt tüketiminin düşük seviyede olduğunu söyledi. MASÜB Başkanı Bilal Ay, 21 Mayıs Dünya Süt Günü ile ilgili oda binasında...

Google Haberlere Abone ol
'Kitap okumada da süt içmede çocuklara rol model anne ve baba olmalı'

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üreticileri Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, ülkede çay ve gazlı içecekler yanında süt tüketiminin düşük seviyede olduğunu söyledi. MASÜB Başkanı Bilal Ay, 21 Mayıs Dünya Süt Günü ile ilgili oda binasında yaptığı açıklamada, gelişme çağındaki çocuklara gazlı içecekleri yerine süt içirilmesinin daha yararlı olacağını kaydetti.

Kitap okumada olduğu gibi süt içilmesinde anne ve babanın rol model olması gerektiğini belirten Ay, anne ve baba evde gazlı içecek tüketirken çocuktan süt içmesinin beklemenin hayalci bir yaklaşım olacağını ifade etti. Dünyada süt tüketiminde başta ABD, Kanada, Norveç, İsviçre, Almanya, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İngiltere, Portekiz ve İsveç gibi ülkelerin rol model olduğunu belirten Ay, dünyada en fazla kişi başı süt tüketiminin olduğu ülkenin Norveç olduğunu kaydetti.

Dünya da doktorların, insana doğumundan ölümüne kadar karşılıksız sağlık vaat eden beyazın süt olduğunu belirttiğini belirten Ay," Maalesef ülkemizde Avrupa Birliği(AB) ülkelerine göre süt tüketimi çok düşük. Türkiye’de kişi başın düşen süt tüketimi yıllık 27 litre civarındadır. Bu, içme sütün miktarıdır. Bu miktar birçok Avrupa ülkesinde 108 litredir. İskandinav ülkesi Norveç'te bu rakam 139 litredir. Oysa her yaş grubunda günde mutlaka 2 su bardağı süt tüketilmeli. Çocuklarımızla güne dinç ve zinde başlamak için günlük en az 2 bardak süt içelim." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar