Çeyizlik lezzetler yemek yarışması düzenlendi

Kayseri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Çeyizlik Lezzetler Yemek Yarışması düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Çeyizlik lezzetler yemek yarışması düzenlendi

Kayseri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Çeyizlik Lezzetler Yemek Yarışması düzenlendi. 40 çeşit yemek ve tatlının hazırlandığı yarışmada, kentle özdeşleşen tosun böreği, tahinli yaprak sarması, nevzine gibi yemek ve tatlılar yer aldı.

Okulun uygulama oteli lokantasında düzenlenen yarışmaya Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, Vali Vekili Erdoğan Aygenç’in eşi Zübeyde Aygenç, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Vali Vekili Erdoğan Aygenç, yaptığı kısa değerlendirmede, bu tür yemek yarışmaları ile kentte unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin yeniden hatırlandığı gibi, hizmet sektörüne katılacak öğrencilerin maharetlerini sergileyebilmesi adına da önemli bir şans olduğunu söyledi. Aygenç, “Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden mezun öğrencilerimiz ülkemizin önemli turizm işletmecilerinden teklif alabilecek başarıda mezun oluyorlar. Bu durum Kayserimiz için son derece önem taşımaktadır.” dedi. Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün ve beraberindekiler ile yemeklerin görünümünü inceleyen ve tadına bakan Aygenç, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Yiyecek-içecek hizmetleri bölümü öğretmeni Şerife Aslan ise kentin çeyizlik lezzetlerini öğrencileriyle birlikte ortaya çıkardıklarını söyledi. Bunlar arasında yemeklerin yanı sıra içeceklerin de bulunduğunu belirten Aslan, "Sağlığa çok faydalı olan demirhindi şerbeti, gilaboru suyu gibi yöresel içeceklerimizi de burada sunuyoruz. Ayrıca "Şehzade Düğünü" sofrası hazırladık. Bu sofrada fırında kuzu, tavuk, keklik, iç pilavı, pastırmalı kuru fasulye, etli bamya yer alıyor. Bunlar Osmanlı mutfağına ait lezzetler" diye konuştu.

Öte yandan öğrenciler kentin sembolü olan Kayseri Kalesi'nin de pastasını yaptılar. Okulun yiyecek-içecek ve mutfak bölümü öğretmeni Özlem Çakır, öğrencilerinin iki gün boyunca uğraşarak pastayı hazırladıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar