Cam Sanayi işçilerinin grevi dördüncü gününde de sürdü

Mersin’de işverenle toplu iş görüşmelerinin olumlu sonuçlanması üzerine yaklaşık bin 300 Cam Sanayi işçisinin başlattığı grev dördüncü gününe ulaştı.Grev nedeniyle 4 gündür işe gitmeyen işçiler, İstiklal Caddesi üzerindeki...

Google Haberlere Abone ol
Cam Sanayi işçilerinin grevi dördüncü gününde de sürdü

Mersin’de işverenle toplu iş görüşmelerinin olumlu sonuçlanması üzerine yaklaşık bin 300 Cam Sanayi işçisinin başlattığı grev dördüncü gününe ulaştı.

Grev nedeniyle 4 gündür işe gitmeyen işçiler, İstiklal Caddesi üzerindeki Kristal-İş Sendikası önünde toplandı. Açtıkları pankartlar eşliğinde sloganlar atarak yürüyen işçiler, caddeyi trafiğe kapattı. Yürüyüş sırasında işçilere eş ve çocukları da eşlik etti. İşçiler sloganlar atarak Özgür Çocuk Parkı’na geldi. Burada işçilere CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Baro Başkanı Alpay Antmen ile Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri destek verdi.

Kristal İş Mersin Şube Başkanı Ahmet Evger yaptığı açıklamada, Mersin kamuoyundan, cam işçilerinin ekmeğinin derdinde olduğunu bilmesini istedi. Cam işçisinin, iş sağlığı ve güvenliğinin yerine getirilmesinin derdinde olduğunu anlatan Evger, “Cam işçisi daha insanca yaşamak için hak ettiğini alma derdindedir. İş yerlerinde 60 derece ortam sıcaklığında alnının terini cama katan cam işçisine reva görülen çalışma şartları, ücretler kabul edilmesi mümkün olmayan şartlardır. Mersin kamuoyunda nasıl bir algı var bilmiyorum ama bizim o ortamda çalışan arkadaşlarımız bugün 900-bin-bin 1200 liraya çalışmaktadır.” diye konuştu.

Evger, "60 derecede ömrünü, gençliğini, sağlığı veren bu cam işçisine reva görülür mü?" diye sorarak, “60 derece sıcaklıkta sağlığını kaybeden işçiye diyor ki rapor alırsan raporlu olduğun günlerin parasını ikramiyenden keserim. Kendini insan gören hiç kimsenin kendine reva görmeyeceği bu uygulamalara karşı çıktığımız için grevdeyiz. İnsanca yaşayacak bir ücreti almak için grevdeyiz. Çocuklarımıza insanca bir gelecek sağlayabilmek için grevdeyiz.” diye konuştu.

Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya da her zaman cam işçilerinin yanında olduklarını kaydetti. İşçiler, açıklamaların ardından tekrar sendika binası önüne gelip İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar