Bursagaz sürdürülebilirlik kapsamında yaşamın sesini duyacak

Doğalgaz dağıtım sektörünün öncü şirketlerinden Bursagaz, 10 yıllık serüveninin ardından pek çok başarıya imza atmış bir kuruluş olarak, 2011-2013 yıllarını kapsayan GRI-Global Raporlama Girişimi Sürdürülebilirlik Raporlama sistematiğine göre hazırlanmış.

Google Haberlere Abone ol
Bursagaz sürdürülebilirlik kapsamında yaşamın sesini duyacak

Doğalgaz dağıtım sektörünün öncü şirketlerinden Bursagaz, 10 yıllık serüveninin ardından pek çok başarıya imza atmış bir kuruluş olarak, 2011-2013 yıllarını kapsayan GRI-Global Raporlama Girişimi Sürdürülebilirlik Raporlama sistematiğine göre hazırlanmış olan Bursagaz Sürdürülebilirlik
Raporu’nu enerji dağıtım sektörünün ilk GRI A + seviyesindeki çalışması olarak kamuoyu ile paylaştı.

Bursagaz bu kapsamda 'Yaşamın Sesini Duymak’ konulu lansmanı Crowne Plaza’da tanıttı.
Bursagaz'ın sürdürülebilirlik raporunun yaşamın sesini duyurma konsepti üzerine hazırlandığını anlatan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, raporun içeriğine ilişkin; “Dünyada ki kaynaklar sınırlı ama insanların ihtiyaçları sınırsız. Bu şekilde tüketmeye devam edersek gelecek nesillere hiçbir şey kalmayacak ve yaşanabilecek bir dünya olmayacağı tespit edildi. Şu anda da özellikle bu konuları dikkate alan şirketler faaliyetlerinde sürdürülebilirlik yaklaşımı ile hareket ediyor. Sadece şirketin karını artırmak değil aynı zamanda çevresel, ekonomik ve sosyal olarak ta işin ve doğanın, çevrenin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için faaliyetlerini planlıyorlar. Bizler de Bursagaz olarak tüm faaliyetlerimizde bu üç kavramı dikkate alarak hareket ediyoruz. Bu yeni bir yaklaşık değil, bizim 2010 yılından beri tüm faaliyetlerimizde bu üç unsuru dikkate alarak işlerimizi yürüttük. Bu günde özellikle 2010-2013 dönemindeki yaptığımız sürdürülebilirlik çalışmaları GRI standartlarına göre, uluslararası standartlara göre bir kitap haline getirdik ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

15 kişilik bir ekip tarafından 5 ayda hazırlanan raporun bağımsız bir denetim firması tarafından denetlendiğini anlatan Tola, raporun A + aldığını söyledi.

MÜŞTERİ MENNUNİYETİ YÜZDE 90’LARIN ÜZERİNDE BİR ŞİRKETİZ

Şirket olarak üç ana stratejileri olduğunu anlatan Bursagaz Genel Müdürü Tola, “Bunlardan bir tanesi kurumsal itibarı artırmak. Diğeri kurumsal riskleri yönetmek, üçüncüsü de kurumsal sürdürülebilirlik performansı sağlamak. Yani bizim şirket ana stratejilerinin içinde de yine sürdürülebilirlik kavramı mevcut. Buradaki amacımız; bizler Bursagaz olarak hem sektörde, hem Bursa’da hizmet kalitesini çok üst seviyelere taşıyan bir şirketiz. Yaptığımız anketlerde, kamuoyu araştırmalarında müşteri memnuniyet düzeyi yüzde 90’ların üzerinde olan bir şirketiz.” şeklinde konuştu.

Hazırladıkları raporun yereldeki diğer şirketlere de örnek olması temennisinde bulunan Tola, bu rapor içinde 2014 ve 2015 yılında yapacakları faaliyetlerin de taahhüdünü verdiklerini söyledi.

Raporda verilen sözleri tutmaya gayret edeceklerini anlatan Tola, şöyle konuştu: “Çevreye her şirket olduğu gibi bizlerde karbon eşdeğeri bir karbon emisyonu, karbondioksit, karbon monoksit gibi çevreye, atmosfere yaydığımız gazlar var. Bizler bir hesap yaptık ve çevreye yaydığımız zararlı gazları ortadan kaldıracak şekilde onun daha üzerinde bir ormanı her sene Bursa’ya kazandıracağız. Bunu bakanlıkla yaptığımız bir sözleşme ile ne kadar ağaç dikilmesi gerekiyorsa o kadar ağacı biz her sene Bursa’ya kazandıracağız. Yani çevreye verdiğimiz zarardan çok daha fazlasını Bursa ve Bursa halkına kazandırmayı da raporumuzda taahhüt ettik. Bu kapsamda bu yılki ağaç sayısını ise 2 bin ağaç fidanı olarak belirledik ve bu da saldığımız zararlı gazın 3 katı oluyor.”

Projeyi hazırlayan ekibin başında bulunan İşletme Bakım Müdürü Ahmet Candan diğer yetkililerden ise hazırlanan proje hakkında bilgi verdi.
CİHAN

Yorumlar