Arınç, restore edilen Aziz Mahmut Hüdai Camii'ni hizmete açtı

Restore edilen Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camii’nin ibadete açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Caminin restorasyonu biten 4 bin eserden biri olduğunu belirten Arınç, "Son 12 yıldan bu yana 4 bine yakın eserin tadilatını...

Google Haberlere Abone ol
Arınç, restore edilen Aziz Mahmut Hüdai Camii'ni hizmete açtı

Restore edilen Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camii’nin ibadete açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Caminin restorasyonu biten 4 bin eserden biri olduğunu belirten Arınç, "Son 12 yıldan bu yana 4 bine yakın eserin tadilatını bitirdik. Bu takriben 3 katrilyon liraya mal oldu. Helali hoş olsun!" dedi.

Üsküdar'da vatandaşların en fazla rağbet ettiği dini mekanlardan biri olan Aziz Mahmud Hüdai Camii'nin restorasyonu tamamlandı. Yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmalarda caminin elektrik tesisatından taşıyıcı sistemlerine kadar pek çok bölümü restorasyondan geçirildi. Şu ana kadar 2 milyon 52 bin 517 TL ödemenin yapıldığı çalışmada cami ile birlikte çevresindeki Fatih Sultan Türbesi de onarıldı.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Erten, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Aziz Mahmut Hüdai Vakfı'ndan Osman Nuri Topbaş Hoca ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Cuma olması nedeniyle büyük bir kalabalığın toplandığı açılışta Arınç, cemaate hitap ederek yapılan hizmetleri anlattı. Kendi dönemlerinde yapılan vakıf tadilatları ve çalışmaların 80 yılda yapılanlardan daha fazla olduğunu söyleyen Arınç, "En büyük camilerimizden külliyelerimize, hanlarımıza, hamamlarımıza imaretlerimize kabristanlarımıza varıncaya kadar bütün vakıf eserlerimizi ayağa kaldırma gayreti içinde olduk. Son 80 yılda diyelim ki 300 eser restore edildiyse biz 12 senede bunu 10 misline çıkardık. Şu an Üsküdar'da 7 vakıf eserinin restorasyonu devam ediyor. Bunlardan en kapsamlısı bize 50-60 trilyona mal olacak olan Atik Valide'nin yeniden restorasyonudur." dedi.

Konuşmasının ardından Arınç ve Vali Mutlu, caminin açılışını kurdele keserek yaptı. Arınç, Cuma namazını da Aziz Mahmut Hüdai Camii'nde kıldı.

Üsküdar Doğancılar Ahmed Çelebi Mahallesi’nde bulunan Aziz Mahmud Hüdayi Camii’nin restorasyonuna 2012 Ekim ayında başlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen restorasyona Üsküdar Belediyesi ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı da destek verdi. 1,5 yıl süren çalışmalarda cami, hünkar mahfeli ve Fatma Sultan Türbesi’nin restorasyon ve onarımı gerçekleştirildi. Camiye, 2 milyon TL harcanarak restorasyonu tamamlandı. CİHAN

Yorumlar