AK Parti İzmir Yıldırım projelerini açıkladı

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel’de düzenlenen toplantıda projelerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İzmir Yıldırım projelerini açıkladı

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel’de düzenlenen toplantıda projelerini açıkladı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkan adayları ve diğer partililer katıldı.

Yıldırım, buradaki konuşmasında İzmir’e bin 414 proje yapacaklarını vaat etti. Projelerini, "Hayat İzmir" ana başlığı altında dokuz bölümde topladıklarını ifade ederek, “Hayat İzmir, kentin sorunlarını çözmeye kilitlenmiş şehircilik hareketidir. Gücünü İzmirlilerden alan, kollektif yönetim hareketidir. Mahallelerden ilçelere kadar uzanan yerel yönetişim biçimidir. Hayat İzmir’in içinde dokuz ana başlık var. Bunlar sosyal, ulaşım, ekoloji, engelsiz, turizm, yeşil dünya, sanat, kültür ve kentsel hayattan oluşuyor. Bu başlıklar, İzmir için eylem planımızı oluşturuyor." dedi.

"Ekonomide Hayat" projesini de açıklayan AK Parti adayı Yıldırım, hedefin İzmir’in ekonomisini güçlendirmek, kalkınmada lokomotif haline getirmek olduğunu belirterek, bunun için tarım sanayi, turizm ve kültürü seçtiklerini vurguladı: “Tarımda 107 proje hazırladık. Jeotermal organize sanayi bölgeleri kuruyoruz. 29 bin dekar alanda sera kurulacak. Ayrıca fidancılık ve süs bitkileri organize bölgeleri kurulacak. 12 ilçemize, tarımda bilinci arttırmak ve ara eleman ihtiyacını karşılamak için meslek edindirme merkezleri açacağız. Güzelbahçe'de deniz ürünleri borsasını kuruyoruz. Ödemiş ve Bergama için bir diğer proje de hayvancılığı geliştirmek ve yem borsası. Şu an İzmir’de 12 çeşit tarım ürünümüz var. Bu ürünlerin marka haline gelmesi için çiftçi merkezleri kuracağız. Süt toplama ve et entegre tesisleriyle üreticilerimize katkı sağlayacağız."

Binali Yıldırım, daha sonra İzmir için düşünülen projelerinden örnekler verdi. CİHAN

Yorumlar