112 çalışanına şiddete, 3 bin lira para cezası

Eskişehir'de 112 çalışanlarına müdahale ederek, görevlilere saldırıda bulunan hasta yakınları, mahkeme tarafından 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
112 çalışanına şiddete, 3 bin lira para cezası

Eskişehir'de 112 çalışanlarına müdahale ederek, görevlilere saldırıda bulunan hasta yakınları, mahkeme tarafından 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Kararda acil tıp teknisyenini kasten yaralama suçundan hasta yakınlarına verilen cezanın temyiz yolunun ise kapalı olduğu belirtildi.

30 Ekim 2013 tarihinde Orhangazi Mahallesi Aydın Sokak No:37'de ikamet eden Ayşe S.'nin solunum şikayeti üzerine yakınları 112 Acil Sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. 112 çalışanları G.Y., D.İ. ve S.P. kısa sürede Ayşe S.'nin evine gitti. 112 çalışanları hasta Ayşe S.'yi sedyeye bindirerek ambulansa taşımak için harekete geçtiği sırada ilginç bir olay yaşandı. Hasta yakınları Mustafa S., Hayrettin K. ve Sabri K. sağlık görevlilerinin işine müdahale etti. Ayşe S.'nin sedyeye düzgün yatırılmadığını iddia eden yakınları, daha sonra hastayla aynı ambulansa binmek istedi. Ancak 112 görevlileri, işlerine müdahale edilmesine ve hasta yakınlarının ambulansla binmek istemesine karşı çıktı. Bunun üzerine taraflar arasında gerginlik yaşandı ve iddiaya göre hasta yakınları 112 çalışanlarının bazılarını darp etti.

112 çalışanlarına yapılan saldırı nedeniyle adli makamlara başvurdu. Başvuruyu değerlendiren adli makamlar, 112 çalışanlarına yapılan saldırı nedeniyle Mustafa S, Hayretin K. Sabri K. hakkında Eskişehir 3.Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldı. 112 çalışanlarına yapılan saldırıyla ilgili dava kısa sürede sona erdi. 3. Sulh Ceza Mahkemesi, hasta yakını tutuksuz sanıklar Mustafa S., Hayrettin K. ve Sabri K. hakkında kamu görevlisi acil tıp teknisyeni G.Y.yi 'kasten yaralama' suçundan 3 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanıklara verilen cezaya ilişkin kararın kesin olduğu ve temyiz yolunun da kapalı olduğu hükümde belirtildi.

Sağlık Sen Eskişehir şube Başkanı Abdulbaki Tekin, mahkemenin verdiği kararı olumlu ve yerinde bulduklarını ancak sağlık çalışanlarına karşı her türlü şiddete karşı olduklarını söyledi.
"Fedakarca görevlerini yapan, tek derdi insanımızın hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddete yeter artık." diyen Tekin, "Verilen mahkeme kararı bir nebze olsun sağlık çalışanlarını rahatlatmış olabilir. Ama sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ve saldırılara tamamen dur diyecek, şiddet uygulayanlara caydırıcı cezaların olduğu 'Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalı." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar