ADD ile CHP'nin anadil ve din korkusu

ADD'ciler ile CHP'liler tarafından Manisa'da düzenlenen protesto gösterisinde yeni anayasaya karşı çıkıldı. Göstericiler, yeni anayasanın "etnik ve dinsel" ayrıştırma getireceğini savundular

Google Haberlere Abone ol
ADD ile CHP'nin anadil ve din korkusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi üyeleri, yeni anayasa çalışmalarını protesto etti. Dernek Başkanı Gülbahar Tahmilci, "Bu bölücü ve yıkıcı anayasayı yaptırmayacağız" diyerek, meslek odalarını ve sivil toplum kuruluşlarına birlikte mücadele çağrısı yaptı.

ADD Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ülke gündemindeki yeni anayasa çalışmalarını protesto etti. Manolya Meydanı'nda toplanan dernek üyelerine; CHP, Eğitim İş ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği üyeleri de destek verdi.

Dernek Başkanı Gülbahar Tahmilci, ülkenin en kritik günlerini yaşadığını belirterek, yeni anayasa dayatması yapıldığını savundu.

Terör olaylarına dikkat çeken Tahmilci, "Bu karanlık tabloyu yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları ile örtmeye çalışıyorlar" dedi.

CHP'nin masadan kalkmasını doğru bulduklarını söyleyen Tahmilci, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin anayasa tuzağına düşmeyerek masadan kalkmasını doğru buluyoruz. Şimdi sıra MHP'nin de aynı tavır içine girmesi ile Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini etnik ve dinsel yapıda ayrıştıracak iki partiyi masada baş başa bırakmasıdır. Vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini parçalamaya götürecek olan anayasa tuzağı başta olmak üzere, AB yerel yönetimler özerklik şartnamesi, ana dilde eğitim gibi tuzaklara da açık kapı bırakılmamalıdır. Bölücü ve yıkıcı anayasayı yaptırmamak için cumhuriyetten yana bütün güçlerin el ele vermesi tarihsel bir görevdir. Bu bölücü Anayasayı yaptırmayacağız." diye konuştu. 

Yorumlar