Yemen petrol satışına başladı

Ülkede çatışmaların başlamasının ardından ilk kez ham petrol satışı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Yemen petrol satışına başladı
 Yemen hükümeti, ülkede çatışmaların başladığı Mart 2015'ten bu yana ilk kez ham petrol satışının yapıldığını duyurdu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın Petrol Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, çatışmaların başladığı Mart 2015'ten bu yana ilk kez yasal prosedürlere uyularak şeffaf bir şekilde 29 uluslararası şirkete 3 milyon varil ham petrol satışı için teklif götürüldü.

Çatışmalar nedeniyle petrol üretiminin durmasıyla mali kaynaklarını kaybetme durumuna gelen Yemen hükümetinin teklifine 3 şirketten yanıt geldiği, 4'ünün olumsuz dönüş yaptığı, 22 petrol şirketinin ise cevap vermediği ifade edildi.

Ham Petrolü Pazarlama Yüksek Komitesi'nin, teklife en iyi fiyatı veren İsviçre merkezli madencilik şirketi Glencore'ye 3 milyon varil ham petrol satışını yaptığı belirtilirken, anlaşmanın fiyatına dair bilgi verilmedi.

Yemen'de uzun yıllardan beri yaşanan enerji açığı ülkenin içinde bulunduğu istikrarsızlık ve siyasi kriz ile daha da içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Doğalgaz ve petrol üretimi güvenlik zafiyeti nedeni ile yarı yarıya düşerken, çıkarılan akaryakıtın da sürekli sabote edilmesi ülke ekonomisini milyonlarca dolar kayba uğratıyor.

Yorumlar