Ukrayna’da ölenler için yas günü

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 18 Şubat’ta eylemcilerle kolluk kuvvetleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybedenler için ülkede yas tutuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da ölenler için yas günü

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 18 Şubat’ta eylemcilerle kolluk kuvvetleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybedenler için ülkede yas tutuluyor. Olaylarda can kaybının artması üzerine Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, yayınladığı bir kararname ile 20 Şubat Perşembe günün ulusal yas günü ilan etmişti.

Ülkedeki kamu kurumları bu nedenle Ukrayna bayrağını yarıya indirdi. Ayrıca, ülke genelindeki; konser, eğlence ve spor benzeri etkinlikler iptal edildi. Televizyon ve radyo programları akışlarındaki eğlence programları değiştirildi.

Ukrayna'da Kasım 2013’te başlayan ve uzun zamandır sakin devam eden eylemler, 18 Şubat’ta muhalefet partilerinin 2004 anayasasına yeniden geçişi öngören yasa teklifinin parlamento başkanı tarafından reddedilmesi üzerine tırmanmıştı. Çıkan olaylarda 24 saat içerisinde 28 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. CİHAN

Yorumlar