Somali’de liseli hafızlar yarıştı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen 'Liseler arası Kur'an Okuma Yarışması'nda Somalili öğrenciler kuran tilavetleriyle gönülleri mest etti.Nil Organizasyon tarafından Bedir Türk Lisesi konferans salonunda yapılan yarışmada Somali...

Google Haberlere Abone ol
Somali’de liseli hafızlar yarıştı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen 'Liseler arası Kur'an Okuma Yarışması'nda Somalili öğrenciler kuran tilavetleriyle gönülleri mest etti.

Nil Organizasyon tarafından Bedir Türk Lisesi konferans salonunda yapılan yarışmada Somali genelinde lise öğrencileri arasından seçilen 5 finalist, bakan, milletvekilleri, iş adamları ve öğrenci velileri önünde hünerlerini sergiledi.

Yarışmaya yerel basın da büyük ilgi gösterdi. Bazı radyolar programı canlı yayınlarken yerel televizyon kanalları da Somali’de ilk kez ulusal yapılan yarışmayı görüntülemek için salonda hazır bulundu.

Yarışmanın jüri heyetini Bedir Türk Lisesi’nde görev yapan Mısırlı ve Somalili hafız öğretmenler oluşturdu.

Yarışmacıların tilavetinin ardından sahneye gelen Somali Cumhurbaşkanı danışmanlarından Ahmet Ali Mahmud, THY güvenlik şefi Sadettin Doğan'ın şehit edilmesiyle ilgili üzüntüsünü bildirdi ve taziyelerini iletti.

Kuran ziyafetine katılan İnsan Hakları ve Kadın Bakanı Zahra Mohamed Ali, "Türk Okullarının çalışmalarını destekliyorum. Burada çok güzel işler yapıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışma sonunda tüm katılımcılara sertifika dağıtılırken dereceye girenlerin ödüllerini milletvekili ve parlemento üyesi İbrahim Hüseyin Ali verdi.

Yarışmaya ev sahipliği yapan Nil Organizasyon Genel Müdürü Osman Demirhan, "Somali, nüfusuna oranla dünyada en çok hafızın yetiştiği ülkelerden birisi. Kutsal kitabımız Kuran'a en çok sahip çıkan ülkelerden biri. Bu sebeple ulusal çapta yapılan bu yarışmayı çok önemli buluyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar